Valsts prezidenta kancelejā nākamgad paredzēts darbinieku atlīdzības pieaugums - vidējā atlīdzība pieaugs no 1694 eiro šogad līdz 2252 nākamgad.

Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātus informēja, ka nākamgad kanceleja tuvosies bāzes budžetam, jo vairs neesot lielu iepirkumu saistībā ar pārvākšanos.

Kancelejas vadītājs Guntis Puķītis skaidroja, ka tas saistīts ar "vēsturiskiem aspektiem", proti, iepriekšējos gados nebija pieauguma, bet citās valsts pārvaldes iestādēs tas bija. Viņš arī pastāstīja, ka palielinājums skars praktiski visas amata grupas, lielāks pieaugums būšot prezidenta padomniekiem, informācijas tehnoloģiju jomas speciālistiem un juristiem.

Augstākās tiesas pārstāvji esot apmierināti ar piešķirtiem papildu līdzekļiem. Satversmes tiesas pārstāvji pauda, ka nākamgad paredzēts atalgojuma palielinājums tiesu darbiniekiem un tiesnešiem, tāpat līdzekļi nepieciešami pabalsta izmaksas tiesnešiem, kam beigsies pilnvara. Vēl Satversmes tiesā paredzēts izveidot amata vietu sabiedrisko attiecību speciālistam. Šiem nolūkiem Satversmes tiesas budžetā paredzēts papildu finansējums.

Savukārt tiesībsargs Juris Jansons mudināja deputātus atbalstīt papildu finansējuma piešķiršanu Tiesībsarga birojam, jo valdība to atbalstījusi tikai daļēji. Proti, kopumā tika lūgts piešķirt 38 000 eiro septiņiem dažādiem pasākumiem, bet pašlaik no šiem līdzekļiem paredzēti tikai 13 000. Tiesībsargs mudināja piešķirt finansējumu, kas saistīts ar ANO rekomendāciju izpildi bērnu tiesību jomā, kā arī ombudu konferences rīkošanai.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    es tas 02.11.2016, 09:05:05

    A Ventspilniekus tai kancelejā arī pieņems lai varētu izbaudīt dzīvi,vai jāvergo tepat pilsētā ar rītdienu būs pa 350 vien tālāk un jāgaida tā sasodītā rītdiena kura negrib pienākt??

  • 0
    Anita 02.11.2016, 11:25:20

    Te veltīgi gaidīt ,ka pacels algas līdz tādam līmenim ,lai cilvēki varētu dzīvot un priecāties par dzīvi, vienalga kurā pilsētā ,vai ar rītdienu , vai šodienu vai vakardienu , algas jāpaceļ tiem ,kam tās jau tā ir lielas , bet tautai ceļ tikai nodokļus un rēķinu summas.

  • 0
    DaceDucite 03.11.2016, 08:07:45

    laikam skaidrs kapec par elektribu jamaksa vairak.lai burzuji varetu labak dzivot

  • 0
    es tas 03.11.2016, 08:57:07

    tvnetā virsraksts šodien,vai tu par 350 eur nāktu staipīt slimniekus,vispirms līdz viņam ir jānokļūst autovadītājam riskējot ar savu un mediķu un apkārtējo nevērīgo satiksmes dalībnieku dzīvībām,kur sekundes ir dārgas un pēc tam pārējais viss process un tas viss par 350 eur,vai tiešām valdībai nav kauns,kancelejas darbiniekiem kāda atbildība,viņi pat par savu parakstu neatbild,ja viņiem tādas tiesības ir uzlikt kautkur varbūt tualetē uz ruļļa,drīz viņi varēs arī nesagaidīt pārējos palīdzības dienestus ar saviem 2000eur kabatā tais kabinetos un tā būs ļoti drīz ja par citu profesiju pārstāvjiem valdība nedomās,cik ilgi pārējie mocīsies pa ntiem darbiem 24studas katru dienu lai nopelnītu izdzīvošanai,pēc tādiem rakstiem drīz tautai pacietības mērs būs pilns,bet to viņi laikam gaida.

  • 0
    Latvija pāri visām! 03.11.2016, 16:21:03

    Interesanti, vai šiem nav ko rīt, vai, ka jāpaaugstina?
    Maizes cenas tokš nav kāpušas!

    Kamēr ikvienam pensionāram vai invalīdam nebūs vismaz 200 eiro, lai savilktu galus kopā,
    tikmēr šī valsts vara raks sev kapu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: