Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola tiksies ar biedrības "Zemnieku saeima", Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes vadību.

Lauksaimnieku organizāciju vadība ar finanšu ministri iecerējusi pārrunāt PVN samazināšanu pārtikas produktiem, kā arī izmaiņas reversā PVN atmaksas termiņos, par maksimālo atmaksas termiņu nosakot vienu mēnesi. Tāpat lauksaimnieki aicinās 2017.gadā saglabāt nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) lauksaimniecībā izmatojamajai zemei 2016.gada līmenī un attiecināt NĪN pieauguma lauksaimniecībā izmatojamajai zemei ierobežojumu arī uz zemes gabaliem līdz trīs hektāru platībā.

Lauksaimnieki plāno aicināt ministri arī veikt izmaiņas sezonas strādnieku nodarbināšanā, piemērojot atvieglojumus arī augkopības un lopkopības saimniecībām, pieņemot strādniekus īslaicīgu vienkāršu sezonālo darbu veikšanai. Tāpat plānots pārrunāt iespēju samazināt akcīzes nodokļa likmi lauksaimniekiem paredzētajai dīzeļdegvielai no 50 eiro par tonnu līdz 36,6 eiro par tonnu.

Jau ziņots, ka lauksaimnieki vairākkārt ir rosinājuši samazināt PVN pārtikai, jo tādējādi paaugstinātos vietējās pārtikas konkurētspēja, salīdzinot ar ievesto produkciju no valstīm, kur PVN likmes ir zemākas. Tāpat lauksaimnieki ir pauduši, ka, samazinot PVN likmes, mazinātos nelegālā tirgus apmēri atsevišķos lauksaimniecības sektoros, piemēram, augļkopībā un dārzeņu audzēšanā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 26.10.2016, 14:13:48

    Protams,
    ka PVN pārtikai vajag samazināt,
    citādi Vācijā pārtikas cenas lētākas nekā te, jo PVN tur nav ne pat 10%.

    Un lai nekunkst, ka naudiņa valsts kasē neienākšot, baigi kādu interesē cik tai caurbiru kasē ienāk...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: