AS "Kālija parks" akcionāri ir gatavi sākt starptautisku tiesvedību pret Latvijas valsti saistībā ar Ventspils brīvostas plāniem lauzt noslēgto zemes nomas līgumu ar uzņēmumu un pārņemt termināļa būves, kas atrodas uz brīvostas zemes, pauda uzņēmuma pārstāvji.

"[Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja un pilsētas mēra] Aivara Lemberga un Ventspils brīvostas pārvaldes mēģinājumi izbeigt nomas līgumu ar "Kālija parku" un atņemt tā termināli ir vienkārši prettiesisks mēģinājums ekspropriēt "Kālija parka" īpašumu. Publiskie resursi tiek ļaunprātīgi izmantoti Lemberga privātajās interesēs. Lembergs ir viens no patiesajiem labuma guvējiem 50% no "Kālija parka"," skaidroja uzņēmumā.

Pēc tajā vēstītā, pārējie 50% "Kālija parka" akcionāru ir ārvalstu investori. "Ventspils brīvostas pārvaldes lēmums atņemt "Kālija parkam" tā aktīvus ir pretlikumīgs uzbrukums ārvalstu investīcijām, kuras aizsargā starptautiskās tiesības. Latvijas Republika ir atbildīga par to, jo ministriju un Ventspils pašvaldības pārstāvji ir izlemjošā Ventspils brīvostas pārvaldes valde," pauda "Kālija parkā".

Uzņēmuma pārstāvji lūdz Ministru prezidentu Māri Kučinski pārtraukt šo bezprecedenta privātā īpašuma ekspropriēšanu. Ja šie prettiesiskie centieni netiks apstādināti, "Kālija parka" akcionāri gatavi vērsties pret Latvijas valsti starptautiskās tiesās.

"Šie prettiesiskie mēģinājumi ir signāls jebkuram ārvalstu investoram, ka investīcija Latvijā var tikt patvaļīgi atņemta, ja tas labpatīk Ventspils brīvostas pārvaldei un/vai Aivaram Lembergam. Līgumā starp "Kālija parku" un Ventspils brīvostas pārvaldi nav neviena vārda, kas prasītu šai kompānijai sasniegt noteiktu kravu apgrozījumu. Tas būtu neiespējami, ņemot vērā dzelzceļa tarifus Latvijā, Krievijas un Eiropas Savienības noteiktās sankcijas un situāciju pasaules tirgū, kas ir rezultējies vispārējā kravu plūsmas caur Latvijas ostām kritumā," skaidroja uzņēmumā.

Vienlaikus "Kālija parka" pārstāvji pauda, ka Ventspils brīvostas pārvalde pārvalda Ventspils ostu no publiskās varas pozīcijām. ""Kālija parks" jau pieprasījis Ventspils brīvostas pārvaldi šajā strīdā piemērot publiskās tiesības, kas sniegtu lielāku aizsardzību "Kālija parkam", bet Ventspils brīvostas pārvalde vēlas risināt līguma izbeigšanas un termināļa prettiesisko ekspropriēšanas jautājumu kā privāto tiesību lietu, it kā tas būtu strīds starp divām privātām kompānijām. Tas demonstrē Lemberga prettiesisko centienu patvaļu," norādīja uzņēmumā.

Lembergs šonedēļ informēja, ka Ventspils brīvostas valde nolēmusi tiesiskā ceļā mēģināt panākt ar "Kālija parku" noslēgtā zemes nomas līguma laušanu un termināļa būvju, kas atrodas uz brīvostas zemes, pārņemšanu brīvostas īpašumā.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -1
    norge 16.09.2016, 12:12:29

    viena varda sakot REIDERISMS , un rodas jautajums cik tonas ir parkravis izslavetais ventspils sulu terminalis no nodosanas eksploatacijas briza , un kapec sankcijas nebija verstas pret vinu ?

  • 0
    domāju 19.09.2016, 09:18:49

    sulu terminālis kā neveiksmīgs projekts piederēja bankai. Tagad tur cita firma kraus augu eļlas un melasi

  • -2
    Rihards Krauze 16.09.2016, 15:05:16

    Uz savu privāto krimināllietu tiesā Rīgā aivars Brauc ar nodokļu maksātājiem piederošu AUDI A8 + degviela un šoferis. Man ir bildes

  • -1
    norge 16.09.2016, 17:02:40

    to Rihards Krauze ieliec vb galerijas vai cita portala

  • -1
    Zobu Feja 16.09.2016, 17:38:31

    https://failiem.lv/u/ehht4nnh

  • -1
    Zobu Feja 16.09.2016, 20:59:35

    Aigars
    Pirms 7 stundām un 15 min
    Zaglim ir jāsēž cietumā, nevis puķzirnīšu krāsas paltraciņos jāgorās publiskajā telpā.

    dzintars
    Pirms 5 stundām un 18 min
    Vertikāli strīpains uzvalks padara garāku un slaidāku...

    Aigars
    Pirms 5 stundām un 1 min
    Un skatīšanās uz pretējā korpusa sienu caur rūtotām zviedru gardīnēm uzlabo redzi.

  • -1
    nemiera celejs 17.09.2016, 10:34:22

    Skaidrs, mazajam nau samaksata kabatas nauda no Kalija parka puses!

  • -1
    Andris Kajaks 17.09.2016, 11:04:15

    Šo cilvēku var sodīt tikai viens iemesls - neievēlēšana. Ietekmi nodrošina atrašanās domes virsamata krēslā, bez tā biznesa plāns nevar eksistēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: