Tuvojieties jaunajam mācību gadam, Ventspils pilsētas Sociālais dienests no š.g. 15.augusta sāks izmaksāt Ventspils pilsētas pašvaldības pabalstu mācību līdzekļu iegādei. Pašvaldība šim mērķim 2016.gadā piešķīrusi 7712 eiro.

Pabalstu varēs saņemt bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kuri mācās vispārējās izglītības iestādē vai profesionālās vidējās izglītības iestādē. Savukārt trūcīgiem un maznodrošinātiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pabalstu piešķirs arī tad, ja tie studē augstskolā.

Pabalsts tiek piešķirts šādā apmērā:

  • bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm – 30 EUR;

  • bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm, kuri mācās:

  • vispārējās izglītības iestādē - 43 EUR,

  • profesionālās vidējās izglītības iestādē - 62 EUR,

  • augstskolā - 121 EUR.

Pabalstu varēs saņemt līdz š.g. 30. septembrim. Pabalsta saņemšanai Sociālajā dienestā, Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39 (Pārventas iedzīvotājiem) jāiesniedz iesniegums. Skolēniem, kuri sasnieguši pilngadību, iesniegums Sociālajā dienestā jāraksta pašiem. Ja mācību iestāde neatrodas Ventspils pilsētā, tad jāiesniedz arī izziņa no mācību iestādes. Iesniegumu pieņemšana uzsākta no š.g. 3.augusta.

Bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm tāpat kā pagājušajā gadā pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņems iepirkumu kartes veidā.

Iepirkumu karte 30 EUR apmērā būs paredzēta nepieciešamo mācību līdzekļu iegādei, ko varēs iegādāties SIA „Officeday Latvia” veikalā, Raiņa ielā 18, kas izvēlēts Sociālā dienesta izsludinātā iepirkuma rezultātā.

Trūcīgie un maznodrošinātie bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri mācās vispārizglītojošā skolā, profesionālajā izglītības iestādē vai turpina studijas augstskolā, naudā piešķirto pabalstu mācību līdzekļu iegādei, tāpat kā iepriekš, varēs saņemt Sociālā dienesta kasēs vai savā norēķinu kontā.

Kopumā plānots, ka pašvaldības sniegto atbalstu mācību līdzekļu iegādei šogad varēs saņemt 210 bērni un jaunieši no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī 27 bāreņi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Matrix 11.08.2016, 20:23:31

    Berns ja nav no trucigās un maznodrosinatas gimenes bet skaitas bezvecaku apgadibas palikusais
    Vinam arī pienākas?

  • 0
    Ventspils Sociālais dienests 12.08.2016, 13:28:20

    Ventspils pilsētas pašvaldība sniedz materiālu atbalstu mācību līdzekļu iegādei bērniem un jauniešiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kurām ir zemi ienākumi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: