SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” ķirurgi pastāvīgi papildina savas zināšanas, lai garantētu pacientiem ātru un efektīvu atveseļošanos.

Liels atbalsts Ventspils slimnīcas speciālistiem ir medicīniskās tehnoloģijas, kas ļauj precīzāk veikt manipulācijas un operācijas. Labus rezultātus iespējams sasniegt arī pateicoties atsaucīgajam ķirurģijas nodaļas personālam, kas strādā, lai nodrošinātu pēc iespējas labāku aprūpi slimnīcas pacientiem.

Ventspils slimnīcā strādā pieci ķirurgi – Jurijs Krupnovs, Ēriks Čēms, Ģirts Štekerhofs un Nora Kārkliņa –, kā arī rezidente Helēna Kotlere. Ventspils slimnīcas ķirurgi plaši pielieto laparoskopijas metodi, kas ļauj izvairīties no lieliem griezieniem, līdz ar to nodrošinot pacientiem ātru un efektīvu atveseļošanos.

Slimnīcas ārsti speciālisti piedalās īpašā sadarbības programmā „Resnās zarnas minimāli invazīvā ārstēšana”, kuras ietvaros uz Ventspils slimnīcu brauc ķirurgs Igors Iesalnieks no Minhenes klīnikas, lai dalītos pieredzē ar Ventspils slimnīcas ķirurgiem.

Programmas ietvaros Ventspils slimnīcas ķirurgi apguvuši resnās zarnas vēža laproskopiskās operācijas iedzimtām, iegūtām un onkoloģiskām saslimšanām, kas tiek veiktas ar minimāliem invazīviem griezieniem. Ventspils slimnīcā izoperēti jau 40 slimnieki un gūti ļoti labi rezultāti pasaules līmenī. Pateicoties sadarbības programmai, ārsti speciālisti no Ventspils slimnīcas bijuši arī mācīties Vācijā.

SIA „Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā” tiek nodrošināta mūsdienām atbilstoša izmeklēšana pirms operācijas un sagatavošana operācijai. No plānveida operācijām visbiežāk tiek veiktas žultspūšļa, kā arī trūču jeb bruku operācijas.

Ventspils slimnīcā tiek veiktas brukas operācijas ar minimālām invazīvām tehnikām - TEP (Total exact peritoneal). Šāda veida operācijas slimnīcā tiek veiktas ar labiem rezultātiem jau gandrīz 20 gadus. Kā stāsta ķirurgs Ģirts Štekerhofs, Ventspils slimnīcas ķirurgi izmanto šo metodi, jo uzskata to par visobjektīvāko, jo šīs operācijas laikā vēdera dobums paliek neskarts. Pēcoperācijas periodā pacientam ir ļoti maz brūču, līdz ar to iespējama ātrāka atveseļošanās. Pielietojot citas operēšanas metodes, atveseļošanās periods var aizņemt no viena līdz diviem mēnešiem.

Tāpat Ventspils slimnīcā iespējams veikt dažādas citas operācijas, piemēram, tiek operētas visa veida trūces - ingvinālās (cirkšņos), nabas trūces un pēcoperāciju trūces izmantojot dažāda veida tehnikas, veicot mazus griezumus. Pacientiem iespējams veikt hemoroīdu operācijas ar īpašu aparātu, ar kura palīdzību operācijas ilgumu iespējams saīsināt līdz 15 minūtēm. Savukārt vairogdziedzeru operācijas Ventspils slimnīcā ar labiem rezultātiem veic daktere Nora Kārkliņa. Daktere regulāri piedalās starptautiskos kongresos un raksta zinātniskos rakstus, tādējādi daloties pieredzē ar kolēģiem.

Ventspils slimnīca uzsākusi veikt laparoskopiskās varicocele operācijas vīriešiem gadījumos, kad cirkšņu rajonā ir paplašinātas vēnas. Kuņģa čūlas pacientiem operācija norit antirefluksa tehnikā. Tāpat Ventspils slimnīcā iespējams operēt taisnās zarnas fistulas, kā arī veikt koriģējošas operācijas, kad ir savilkti pirksti un uz rokām veidojas saaugumi, neļaujot pirkstus iztaisnot.

Arī akūtās operācijas Ventspils slimnīcas ķirurgi cenšas izpildīt izmantojot laproskopijas tehniku, jo tā ir saudzējošāka pacientam. Papildus žultspūšļa operācijām SIA „Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā” iespējams veikt tādas sarežģītas manipulācijas, kā operatīvās endoskopijas žultsvadiem.

Visas iepriekšminētās operācijas ir valsts apmaksātas, un Ventspils slimnīcā pacientiem praktiski nav jāgaida rindā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: