Pilsētas domes atbalstījusi Ventspils pilsētas pašvaldības policijas projekta pieteikuma iesniegšanu biedrības “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” konkursa 2.kārtā, bet tā apstiprināšanas gadījumā pilsēta iegūs jaunas laivu nolaišanas vietas Ventas upes un Būšnieku ezera krastos, kuras būs iespējams izmantot katram pilsētas iedzīvotājam un viesim.

Projekta mērķis ir veicināt piekrastes dabas vērtību un vides resursu saglabāšanu un izmantošanu, nodrošinot Ventspils pilsētas teritorijā esošo iekšējo un jūras piekrastes ūdens akvatorijas uzraudzību, aizsardzību un maluzvejniecības apkarošanu, kā arī nodrošināt drošu un sakārtotu vidi atpūtai uz ūdeņiem, veicinot tūrisma pakalpojumu piedāvājuma paplašināšanu.

Ja projekta pieteikums tiks atbalstīts, projektu plānots realizēt 2017. – 2018. gadā, tā kopējās izmaksas plānotas 191 000 euro apmērā, no kuriem 90% tiks līdzfinansēti no Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda budžeta. Projekta iesnieguma iesniegšanas termiņš ir līdz š.g. 15. augustam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: