Piektdien, 1. jūlijā, Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju, ka civilās flotes kuģa „Tidan” apkalpes loceklim ir nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Kuģis atradās ceļā no Rīgas uz Zviedriju, aptuveni 25 jūras jūdzes no Ventspils ostas. MRCC Rīga nekavējoties izsludināja trauksmi Jūras spēku flotiles krasta apsardzes kuģim KA-14 "Astra” un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, lai veiktu medicīnisko evakuāciju.

Krasta apsardzes dienesta kuģis KA-14 "Astra” nogādāja personu Ventspils ostā, kur viņu sagaidīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde.

MRCC Rīga ir Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta apakšvienība, kas darbojas nepārtrauktā režīmā 24 stundas diennaktī, organizējot, koordinējot un vadot cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, medicīniskās konsultācijas un evakuācijas jūrā, kā arī veic vairākus citus uzdevumus, kas saistīti ar drošu kuģošu un naftas piesārņojuma seku likvidēšanu jūrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: