Kā ik gadu Ventspils puķu dobēs, puķu podos un ziedu skulptūrās zied simtiem tūkstošu puķu visās varavīksnes krāsās. Krāšņie pilsētas vaibsti mudina arī privātmāju īpašniekus parūpēties par savu dārzu. Pašas oriģinālākās piemāju teritorijas jau tradicionāli tiek izvērtētas konkursa Pilsētas rota ietvaros.

Konkursam „Pilsētas rota 2016” individuālo dzīvojamo māju īpašnieki var pieteikties vai arī pieteikt sava kaimiņa skaisto dārzu no š.g. 27. jūnija līdz š.g. 15. jūlijam, zvanot p/i „Komunālā pārvalde” pa tel.nr. 636 24269 vai pieteikumu nosūtot elektroniski uz e-pastu: kom.parvalde@ventspils.lv.

Papildus pieteiktajām adresēm konkursa žūrijas komisija vērtēs arī citas individuālo dzīvojamo māju teritorijas, publiski neizziņojot konkrētu dienu un laiku, braucot pa pilsētas ielām un atzīmējot tos dārzus, kas visvairāk izceļas un piesaista uzmanību.

Konkursa žūrijas komisija, kas sastāv no 9 dažādu nozaru pārstāvjiem, vērtēs individuālo dzīvojamo māju teritoriju sakoptību, dārza zonējumu un tā iederību arhitektoniskajā un ainaviskajā vidē, augu sortimentu, mājas priekšpagalma izteiksmīgumu, nožogojumu un vārtus, karoga un numura zīmes eksponējumu, vides objektus un dārza kopskatu.

Komisija līdz š.g. 5. augustam izvērtēs 80 sakoptākos īpašumus, priekšroku dodot pieteikto īpašumu īpašniekiem. Desmit labākie dārzi tiks vērtēti atkārtoti, konkursā „Pilsētas rota 2016” izvirzot 1., 2. un 3. vietas ieguvēju. Bet papildus komisija var piešķirt atzinību arī vairākās kategorijās, piemēram, no jauna ierīkots dārzs, tradicionāls dārzs u.tml.

Kā pateicību 10 pašu pievilcīgāko pilsētas dārzu īpašnieki iegūs tiesības no viena īpašuma divām personām, bet pārējie 70 no viena īpašuma vienai personai doties apmaksātā vienas dienas ekskursijā, ko organizē Ventspils pilsētas dome un kas pašlaik paredzēta š.g. 20.augustā. Konkrēts ekskursijas maršruts tiks izziņots pēc konkursa rezultātu paziņošanas, kas līdz š. g. 6. augustam tiks publicēti portālā www.ventspils.lv.

Ventspils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un pieteikt pašiem savas vai citu ventspilnieku sakoptās dzīvojamo māju teritorijas konkursam „Pilsētas rota 2016”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: