Iestājoties pavasarim un siltākam laikam, arvien vairāk skolēnu uz skolu izvēlas doties ar velosipēdiem. Un kāpēc ne, ja tā var labāk pamosties un ātrāk nokļūt galapunktā – skolā, un pēc tam arī mājās!

Par to, ka skolēni labprāt dodas uz skolu ar velosipēdiem, liecina veloturētāji pie skolām - pie lielas daļas no tiem pieslēgti braucamie. P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka kopskaitā Ventspilī ir vairāk kā 900 veloturētāji.

Skolēni novērtē iespēju jau no rītiem izbraukāties ar velosipēdiem, jo tas noteikti ir veselīgāk nekā uz skolu dodoties ar auto vai autobusu un ātrāk – nekā, ejot kājām. Ventspils 4. vidusskolas 9.a klases audzēkņi Elvis un Toms atzīst, ka braukšana uz skolu ar velosipēdu viņiem ļauj ietaupīt laiku. Ja ārā ir labs laiks, tad puiši noteikti uz skolu dodas tieši ar velosipēdiem. Arī Ventspils 4. vidusskolas 7.a klases audzēknes Kate un Ketlīna, atzīst, ka uz skolu ar velosipēdiem brauc bieži. „Piemēram, ja no rīta stundas sākas vēlāk, tad uz skolu nav jānāk ar kājām, bet varu ātri atbraukt ar riteni. Protams, arī pēc stundām uz mājām var tikt ātrāk,” stāsta Ketlīna. Viņa arī novērojusi, ka nereti gadās tā, ka visi veloturētāji pie skolas, lai arī to ir tiešām daudz, ir aizņemti, bet vienmēr var atrast kādu vietu blakus kādam citam velosipēdam, kur pieslēgt arī savējo.

Savukārt Ventspils 6. vidusskolas 8.b klases skolniece Rūta stāsta, ka no rīta, braucot ar velosipēdu uz skolu, ir ļoti laba pašsajūta, jo, nokļūstot līdz skolai, viņa jūtas mundra un pamodusies. „Tā man arī izdodas sevi pieturēt pie ritma, ka nevajag kavēt skolu, jo, ja uz skolu braucu ar velosipēdu, tad es varu piecelties laicīgi, izvēdināt galvu un jūtos ļoti labi,” atzīst Rūta. Arī Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 10.c klases audzēkne Darja uz skolu ar velosipēdu brauc bieži, svarīgi tikai esot, lai ārā ir labi laikapstākļi.

Ventspils veloceliņu kopgarums ir 50 km, un tie sasaista gan populārākos tūrisma objektus pilsētā, gan arī pa tiem var nokļūt uz dažādām iestādēm, skolām un citām vietām pilsētā. Var droši teikt, ka Ventspils ir velobraucējiem draudzīga un pieejama pilsēta! To atzīst arī aptaujātie skolēni, kuri neslēpj prieku par veloceliņiem mūsu pilsētā. Jautājot, pa kuriem veloceliņiem viņiem vislabāk patīk braukt, skolēni visbiežāk minēja veloceliņu uz Būšnieku ezeru un veloceliņu, kas ved cauri mežam gar Mazbānīša sliedēm.

2016. gadā būtiski veloceliņu tīkla paplašināšanas darbi pilsētā netiks veikti, jo pagaidām veloceliņu infrastruktūras attīstībai nav pieejami ES fondu līdzfinansējuma projekti, tomēr atsaucoties ventspilnieku lūgumiem, šogad ir paredzēts izveidot grants seguma ietvi–veloceliņu ar apgaismojumu Aizsaules ielā, kā arī 3 km garumā labiekārtot skolēnu minēto grants seguma meža celiņu no Būšnieku ezera peldvietas līdz laivu bāzei, kas būs jauns un interesants maršruts, ko izmantot gan aktīvajai atpūtai, gan sportošanai un velobraukšanai. Šī celiņa labiekārtošanas darbi uzsāksies jau šonedēļ.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: