Patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki" latviešu valodu apgūst 90% patvēruma meklētāju, kuriem ir tiesības uz šiem kursiem, šodien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Arī seši cilvēki, kas Latvijā nonākuši saistībā ar bēgļu pārdali Eiropas Savienības iekšienē, ir sākuši intensīvi apgūt latviešu valodu "ar cerīgiem rezultātiem".

Kopumā vērtējot latviešu valodas apguves procesu, tie, kam ir tiesības uz šiem kursiem, tos aktīvi apmeklē, lai gan patvēruma meklētājiem tas nav obligāti, norādīja Pētersone-Godmane.

Kā ziņots, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija šodien iztaujāja atbildīgo institūciju pārstāvjus par patvēruma meklētāju uzņemšanas un integrēšanas pieredzi un perspektīvām.

Patvēruma meklētāju gausai uzņemšanai ir gan plusi, gan mīnusi, norāda komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK). "Patlaban Latvija ir uzņēmusi tikai sešus patvēruma meklētājus, kas ir desmit reizes mazāk, nekā paredz vienmērīgas pārvietošanas un uzņemšanas grafiks. Tajā ir savs labums, taču tas arī raisa zināmas bažas," par politiķa sacīto informēja Saeimas Preses dienestā.

"Nelielais skaits ļauj īstenot ļoti rūpīgu individuālu pieeju, saprast, kādas korekcijas jāveic pirms tam teorētiski pieņemtajos plānos. Bažas rada, kas būs tad, ja, mēģinot panākt grafikā nokavēto, vajadzēs vienā reizē uzņemt 100 un vairāk patvēruma meklētāju," uzsver Latkovskis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: