Trešdien, 3. februārī, Ventspils Tehnikumā norisinājās profesionālais meistarības konkurss topošajiem ēdināšanas pakalpojuma speciālistiem. No 24 jaunajiem speciālistiem uzvaru un tiesības piedalīties Nacionālā konkursa pusfinālā atbilstoši nolikumam ieguva divi - ēdināšanas pakalpojuma speciālists Ginters Innuss, savukārt viesmīļiem Kristaps Kļaviņš.

Vienlaikus kā rezervisti konkursam gatavosies pārējo godalgoto vietu ieguvēji – pavāri Marija Kovaļova un Baiba Brasle, kā arī viesmīļi Annija Helmane un Pēteris Silarājs.

 

Topošajiem ēdināšanas pakalpojuma speciālistiem konkursa laikā bija jāpagatavo konkursa ēdieni - zupa (pēc pašu izvēles) un pamatēdiens (iekļaujot produktus, lasi un topinambūru). Savukārt viesmīļiem jāapliecina savas zināšanas un prasmes viesmīlībā, viesu apkalpošanā un ēdiena pasniegšanā. Konkursa dalībnieki saskārās ar zināmām grūtībām, jo viesi un žūrija komisijas pārstāvji bija ļoti prasīgi un vērīgi. Jauniešiem ne tikai bija jātiek galā ar pamatzināšanām, bet bija arī jāliek lietā izdoma, attapība, prasme komunicēt un reaģēt uz neparedzētām situācijām. Kā izrādījās, tad viesi sagādāja lielas rūpes – tika izliets ūdens, ieradās vēl viens neparedzēts viesi, bija jāatrod ziediem vāze un jānomaina arī ēdiens. Tomēr jaunieši tika ar pārbaudījumiem galā lieliski, un visi rādīja izcilas prasmes savā apgūtajā specialitātē.

 

Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere : “Ir patiess lepnums par mūsu skolas jauniešiem un pateicība pedagogiem, kā arī prakšu vadītājiem uzņēmumos par to darbu, kurš ieguldīts, lai jaunieši būtu teicami pavāri un viesmīļi. Konkursa laikā, kā arī, ikdienā redzot viņu darbu kafejnīcās un restorānos, esmu droša, ka lielākā daļa no viņiem būs ne tikai labi darba ņēmēji, bet arī veiksmīgi uzņēmēji un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu īpašnieki un vadītāji, kuri lieliski tiek galā gan ar dažādām nestandarta situācijām, gan prot lieliski pagatavot garšīgu ēdienu saviem viesiem.”

 

Nacionālā konkursa 1.pusfināls notiks š.g. 18.februārī Smiltenē, bet 2.pusfināls norisināsies š.g. 26. februārī Ventspils Tehnikumā, kurā piedalīsies jaunie speciālisti no 12 Latvijas Tehnikumiem, kuros apgūst ēdināšanas pakalpojumu specialitātes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: