Jaunā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja ievēlēšana nav jautājums, kas būtu risināms lielā steigā, tādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" vadītājs Aivars Lembergs.

Vaicāts, vai pirms pašreizējā FKTK priekšsēdētāja vietnieka Pētera Putniņa kandidatūras virzīšanas komisijas vadītāja amatam šī jautājumam lēmējiem tomēr nevajadzēja apsvērt arī vēl arī citas kandidatūras, Lembergs atzina, ka pret Putniņa kandidatūru viņam ir neitrāla attieksme, tomēr nav izprotama steiga, kādā šis jautājums tiek risināts.

"Man ne visai skaidra ir tā milzīgā steiga - burtiski dažās dienās ir tagad trīcošām rokām jāieliek [FKTK vadītājs]," atzina Lembergs. Viņaprāt, Putniņš būtu varējis turpināt pildīt komisijas priekšsēdētāja pienākumus vēl vienu vai pāris mēnešus līdz jauna komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai - tāpat kā to agrāk darījis sava priekšnieka atvaļinājuma laikā.

"Cik zinu, Putniņš ir pieredzējis jurists. Viņš ir strādājis kādu laiku arī šajā komisijā un šo darbu zina. Cik es zinu, viņam ir bijusi saistība ar banku sektoru arī pirms tam - tur ir jāpazīst banku sektors. Tas, ka būtu kādi alternatīvi vērtējumi, būtu tikai normāli," atzina Lembergs.

"Tagad izskatās, ka aizejošais finanšu ministrs [Jānis Reirs (V)] steidz kaut ko sakārtot, lai neatstātu jaunajam. Nav labi tā," savu vērtējumu par FKTK jaunā vadītāja izraudzīšanas procesu pauda Lembergs.

"Es neko sliktu arī nevaru pateikt par Putniņu. Teiksim tā - mana attieksme ir neitrāla, bet man patiktu, ka būtu saprotamāka procedūra," rezumēja Lembergs. ZZS nākamajā trešdienā aicinājusi Putniņu uz tikšanos, lai uzklausītu viņa redzējumu.

Savukārt, lūgts komentēt savu iespējamo saistību ar Putniņu, kurš darbojies gan AS "Ventbunkers" padomē, gan AS "Latvijas Kuģniecība" padomē laikā, kad, kā apgalvots portāla "Pietiek.com" 2012.gada 10.decembra publikācijā, to darbību vēl esot kontrolējis Lembergs, Ventspils mērs norādīja: ""Ventbunkeru" un "[Latvijas] Kuģniecību" es nekad neesmu kontrolējis. Tas, ka es esmu "Ventbunkera" akcionārs, tā ir taisnība, un arī "Latvijas Kuģniecības" akcionārs es esmu arī tagad, tur nekādu jautājumu nav." Kā Lembergs norādījis savā amatpersonas deklarācijā par 2014.gadu, viņam pieder viena "Ventbunkers" akcija, kuras vērtība ir 142,29 eiro, un 432 597 "Latvijas Kuģniecības" akcijas par kopējo vērtību 615 530,08 eiro.

Lembergam esot grūti komentēt Putniņa agrāko darbību šo uzņēmumu padomēs, taču viedoklis, kāds par Putniņu viņam izveidojies no dzirdētā, neesot negatīvs. "Kā es teicu, man ir neitrāla pieeja. Cik viņš, Pēters Putniņš, ir spēcīgs kā vadītājs - nu, varbūt arī viņš ir [sevi] parādījis, bet man nepatīk steiga. Nav tas gadījums," rezumēja Lembergs.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja FKTK priekšsēdētāja vietnieka Putniņa virzīšanu FKTK priekšsēdētāja amatā.

Komisija par viņa kandidatūras virzīšanu balsoja vienbalsīgi. Par Putniņa iecelšanu amatā vēl lems Saeima.

Izraugoties FKTK nākamo vadītāju, vajadzēja izvērtēt vairākus potenciālos iestādes vadītājus, aģentūrai LETA iepriekš sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kura Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) veidotajā valdībā varētu ieņemt finanšu ministres amatu. "Saprotu, ka speciālistu loks šajā jomā nav liels, taču noteikti labāk ir vairāk kandidātu nekā viens," atzina ministre.

LETA

foto:leta

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: