Ja tiešām tiks nolemts ieviest papildus degvielas nodokli bēgļu jautājuma risināšanai, svarīgi, lai visas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis tad to ieviestu vienlaicīgi un nebūtu tā, ka kaimiņvalstīs pēkšņi degvielas cenas kļūst augstākas nekā citās, norāda Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) valdes priekšsēdis Mārtiņš Stirāns.

Kā skaidro asociācijas pārstāvis, degvielas tirgotājiem ir pienākums, tirgojot degvielu, iekasēt nodokļus un tālāk pārskaitīt tos valsts budžetā. Degvielas tirgotāji nelemj par nodokļu apmēru - tā ir valdības un Saeimas atbildība.

"Varam apliecināt tikai to, ka gadījumā, ja tiks palielināti esošie nodokļi vai ieviesti jauni, attiecīgi palielināsies degvielas mazumtirdzniecības cenas," secina Stirāns.

Kā ziņots, Vācijas ierosinājums ieviest Eiropas Savienības degvielas nodokli, lai finansētu masveida bēgļu uzņemšanu, esot guvis Eiropas Komisijas (EK) atbalstu. Šādu ideju izteica Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible, un atbalstu tai izteicis EK viceprezidents Valdis Dombrovskis.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: