AS "Ventspils nafta" akcionāra "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") izteiktā obligātā un galīgā "Ventspils naftas" akciju atpirkšanas piedāvājuma laikā pārdošanai piedāvātas un kopumā atsavinātas 968 863 akcijas.

Pēc akciju atpirkšanas piedāvājuma izpildes "Euromin" tiešā veidā piederēs 104 479 519 "Ventspils naftas" akcijas, kas veido 100% no balsstiesīgo akciju skaita, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai.

Kā ziņots, "Euromin" bija pienākums izteikt obligāto "Ventspils naftas" akciju atpirkšanas piedāvājumu pārējiem akcionāriem pēc pērn septembrī notikušā darījuma, kurā "Euromin" no AS "Latvijas Naftas tranzīts" par 79,98 miljoniem eiro iegādājās 43,25% "Ventspils naftas" akciju, tādējādi iegūstot 93,24% no kopējā uzņēmuma balsstiesīgo akciju kopskaita. Saskaņā ar darījuma pušu sniegto informāciju katras akcijas iegādes cena bija 1,77 eiro.

Savukārt obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā vienas akcijas cena bija 4,56 eiro.

Pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma "Euromin" bija ieguvis gandrīz 99% akciju, kā arī "Ventspils naftas" akcionāri nolēma izslēgt "Ventspils naftas" akcijas no regulētā tirgus, tāpēc tika izteikts galīgais akciju atpirkšanas piedāvājums, kurā vienas akcijas cena arī bija 4,56 eiro.

"Ventspils naftas" akcijas tika kotētas biržas "Nasdaq Riga" Baltijas oficiālajā sarakstā kopš 1998.gada.

"Ventspils nafta" darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. "Ventspils nafta" ir koncerna mātessabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos. "Ventspils naftai" pieder 51% no uzņēmuma SIA ""Ventspils nafta" termināls", 66% SIA "LatRosTrans" daļu un 49,94% AS "Latvijas Kuģniecība" daļu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: