Kāda sieviete sociālā tīkla vietnē Facebook ievietojusi brīdinājumu ventspilniecēm, iesakot turēties tālāk no kāda tumšas krāsas Volvo automašīnas vadītāja. Pretēji viņa teiktajam, viņš nav apmaldījies un nemeklē nekādus objektus kartē, bet grib pievērst uzmanību sev.

Pagājušās nedēļas beigās vidusskolniece devās mājās no skolas, kad Nikolaja ielā pie viņas piebrauca tumšas krāsas Volvo automašīna, kuras vadītājs caur atvērtu logu vaicāja meitenei, kā var atrast viesnīcu. Lai izskatītos pārliecinošāk, viņam rokās bija karte. Kamēr meitene skaidroja, kā atrast ceļu, šoferis nolika malā karti un sāka nodarboties ar pašapmierināšanos, tādējādi ļoti pārbiedējot meiteni. «Viņš vēl kaut ko vaicāja, turpinot to darīt. Es gribēju tikai ātrāk tikt prom. Tikai vēlāk padomāju, ka vajadzēja pierakstīt viņa mašīnas numuru. Viņam bija kādi 25 gadi, runāja latviski ar krievu akcentu,» stāta ventspilniece.

Sastopoties ar ekshibicionistu, sievietēs raisās bailes un mulsums vienlaikus. Tā kā dzimumaktam ir nepieciešama atkailināšanās, upuri pieļauj, ka tāds cilvēks var arī uzbrukt. Tomēr psihologi apgalvo, ka ekshibicionistu neinteresē sakaru turpināšana vai attiecību izveide. Ekshibicionisms ir seksuālas perversijas veids, kam raksturīga tieksme atsegt dzimumorgānus pretējā dzimuma personu vai bērnu klātbūtnē. Parasti šī rīcībā saistīta ar uzbudinātību un masturbāciju.

Daži mētelīšu virinātāji, kas ir pieķerti darām šīs neķītrās darbības, ir zināmi pašvaldības policijas darbiniekiem, saka pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs. Tiklīdz tika saņemtas iedzīvotāju sūdzības, viņi tika tvarstīti un veiktas skaidrojošas sarunas. Viņus nav, par ko aizturēt, jo viņi nav uzbrukuši saviem skatītājiem. Viņu rīcību nevar pat kvalificēt kā sīko huligānismu, jo viņi tikai pārkāpj sabiedrisko kārtību. «Esam ar viņiem runājuši. Iespējams, viņi nav pavisam veseli. Šie cilvēki pat paši nespēj izskaidrot savu rīcību. Iesniegumu par uzbrukšanu mēs neesam saņēmuši, citādi tas tiktu nodots Valsts policijai turpmākai lietas izskatīšanai. Vecākiem ir jābrīdina bērni, lai viņi neuzsāktu sarunas ar svešiem cilvēkiem, kuri piedāvā kaut ko paskatīties vai lūdz kaut kā viņiem palīdzēt. Paši pieaugušie un pusaudži var mēģināt iegaumēt, kā izskatās šis cilvēks un ar kādu automašīnu viņš pārvietojas. Tas viss palīdzēs identificēt sabiedriskās kārtības pārkāpēju,» norāda Arājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: