Jaunā valdība un politiķi ar populismu nodarboties vairs nevarēs, jo būs jāpieņem daudzi, bet arī būtiski nepopulāri lēmumu, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents, analizējot situāciju kā pašlaik notiek jaunās valdības veidošana izteica cerību, ka viņam nebūs sarežģījumi nominēt jaunu Ministru prezidenta amata kandidātu, jo, tiekoties ar partijām ir doti uzdevumi un norādījumi par to, kādiem vajadzētu būt potenciālajiem kandidātiem, kā arī spēt piedāvāt skaidru jaunās koalīcijas modeli.

"Jaunajai koalīcijai ir jābūt kā spēcīgai komandai un ar spēcīgu līderi, jo izaicinājumi jaunajai valdībai būs diezgan plaši. Protams, būtiskākais jaunajai valdībai būs spēja pieņemt nepopulārus lēmumus, kas skars plašu sabiedrības daļu, bet ir vērsti uz tālāku Latvijas attīstību un daudzu būtisku jomu un nozaru sakārtošanu. Tāpēc jaunā valdība un politiķi ar populismu vairs nevarēs nodarboties," sacīja Vējonis.

Vējonis sacīja, ka valdības veidošanas procesā vēlētos ieviest izmaiņas, proti, ka sākumā tiek diskutēts par jaunās valdības programmu, paveicamajiem darbiem un tikai pēc tam meklēti ministri. "Tad arī tiktu atrasti tie cilvēki, kas spētu īstenot programmā ierakstītos uzdevumus, tādējādi nākotnē izvairītos no pārmetumiem kādas nozares ministram, ka viņam pietrūcis gribasspēka veikt savus pienākumus," stāstīja Vējonis.

Tāpēc prezidents nolēmis prasīt noteikt konkrētus darbus, kas būtu jāpaveic tuvākajā laikā, jo ir jautājumi, ar kuriem lēmuma pieņemšanā nevar kavēties un tie ir akūti svarīgi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: