Iekšlietu ministrija (IeM) kopā ar attiecīgajām ministrijām plāno noslēgt līgumu ar SIA "Ventspils lidosta" un veikt kompensācijas maksājumus, lai nodrošinātu Valsts robežsardzes funkciju īstenošanu.

Valdība atbalstīja IeM priekšlikumu par apropriācijas pārdali, lai nodrošinātu līgumā paredzēto pasākumu īstenošanu. Kopumā 2016.gadā paredzēti 10 000 eiro, lai Valsts robežsardze, izmantojot Ventspils lidostu, varētu īstenot savus uzdevumus.

2017. un 2018.gadā izdevumus ne vairāk kā 10 000 eiro apmērā katru gadu plānots segt no Iekšlietu ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Likums "Par aviāciju" nosaka, - lai nodrošinātu tādu sabiedriski svarīgu funkciju veikšanu kā meklēšana un glābšana un citu funkciju izpildi, valsts vai pašvaldība var uzlikt par pienākumu valsts nozīmes civilās aviācijas lidlaukiem izpildīt sabiedriskas nozīmes pakalpojumu sniegšanas saistības un ir tiesīga kompensēt valsts nozīmes civilās aviācijas lidlaukam izmaksas.

Saistības uzliek ministrijas, kas ir atbildīgas par attiecīgo funkciju nodrošināšanu, un pašvaldība, kopīgi noslēdzot sabiedriski svarīgu funkciju veikšanas atbalsta saistību līgumu. Ievērojot, ka Valsts robežsardze ir atbildīga par likumā iekļautām funkcijām, bet "Ventspils lidosta" bez papildu finansējuma minēto funkciju veikšanai nepieciešamās atbalsta funkcijas nevar nodrošināt, IeM kopā ar attiecīgajām ministrijām plāno noslēgt līgumu ar "Ventspils lidostu" un veikt attiecīgus kompensācijas maksājumus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: