Lai padarītu ērtāku un patīkamāku Ventspils Sociālās aprūpes nama Selga iemītnieku ikdienu, ik gadu tiek ieguldīts pašvaldības finansējums gan vides, gan sniegto pakalpojumu pilnveidošanā.

Pašlaik Ventspils Sociālās aprūpes namā Selga dzīvo 139 iemītnieki. Viņiem tiek sniegta gan īslaicīga, gan ilgstoša sociālā aprūpe un rehabilitācija. Kā pastāstīja Selgas direktore Gundega Mekša, pašlaik uz aprūpes pakalpojumu pat izveidojusies gaidīšanas rinda.

 

Lai aprūpes namā radītu mājīgāku un patīkamāku vidi, kā arī pielāgotu namu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, jau kopš 2007. gada regulāri tiek ieguldīts ēkas un tai piegulošās teritorijas labiekārtošanā. Kā norādīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, šo deviņu gadu laikā kopumā ēkas un apkārtnes attīstībā ieguldīti 1,3 miljoni eiro. Tostarp veikti ēkas sienu, pamatu un jumta siltināšanas darbi, atjaunota virtuve un tai līdzās esošā ēdamzāle. Izremontētas arī dzīvojamās istabiņas, izremontēta un labiekārtota Intensīvās aprūpes nodaļa, kā arī dušas telpas un sanitārie mezgli. 2013. gada rudenī pabeigta aprūpes nama piegulošās teritorijas labiekārtošana. Izbūvēta jauna brauktuve, ietve un automašīnu stāvlaukums, kā arī uzstādīti veloturētāji, ierīkots rotaļu laukumiņš bērniem un brīvdabas trenažieri. Runājot par nākotnes plāniem, Didzis Ošenieks stāsta, ka pašlaik tiek izstrādāts projekts jauna, moderna lifta izbūvei, lai padarītu ērtāku nama iemītnieku ikdienu, jo esošais lifts jau savu laiku nokalpojis.

 

Aprūpes namā padomāts ne tikai par vides apstākļu uzlabošanu – Intensīvās aprūpes nodaļā, kurā pacienti nereti nonāk pēc piedzīvota insulta, piesaistīti rehabilitētājs, ergoterapeits un masieris. «Sniedzam rehabilitāciju, lai cilvēki paši spēj sevi aprūpēt,» norādīja aprūpes nama direktore. Sociālā aprūpe tiek sniegta nemitīgi, taču, lai iemītniekiem būtu interesantāka un saturīgāka ikdiena, tiek piedāvātas dažādas interešu nodarbības, tostarp zīda un stikla apgleznošana.

Ausma Sideļska aprūpes namā uzturas jau ilgāk nekā gadu un atzīst, ka ar dzīvi ir apmierināta. «Mājās pie bērniem es negribētu, mani bērni ir labi, bet es negribu būt viņiem uz kakla. Ne es varu ēst uztaisīt, ne uz veikalu aiziet, bet šeit man visu palīdz,» smaidot atzīst Ausma.

 

Atjaunotajās un modernizētajās virtuves telpās top zupiņa Selgas iemītnieku vakariņām.

 

Ikdienas maltītes iemītnieki ietur mājīgajā ēdamzālē. Svētku reizēs šeit tiek rīkoti arī dažādi pasākumi un uzņemti viesi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: