Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šodien atklās kampaņu "Esi gaismas vest-nesis" ar aicinājumu nēsāt gaismu atstarojošu vesti, tādējādi pasargājot savu veselību un dzīvību.

Tās laikā ir plānots visā Latvijā bez maksas izdalīt 20 000 gaismu atstarojošo vestu. Tās tiks dalītas ārpus apdzīvotām vietām un apdzīvotu vietu posmos, kur ir nepietiekama redzamība.

CSDD vadītājs Andris Lukstiņš norāda, ka katru trešo dienu bojā iet viens gājējs. Tas notiek tumšos ceļu posmos, kur gājēji nav pamanāmi. Viņš atzīst, ka kampaņas rezultātā netiks izglābts 20 000 dzīvību, tomēr kāda tiks izglābta.

Gaismas ‪vēstnesis ir tāds, kura gaismu atstaro veste, jo veste nenes gaismu ne kabatā, ne somā, bet tikai un vienīgi uzvilkta mugurā.

Akcijā “Esi gaismas vest-nesis!” CSDD aicina dižgarus izgaismot arī pašvaldībām visā Latvijā – apģērbiet dižgarus gaismas vestēs un kļūstiet par gaismas vestnešiem paši.

21. oktobra vakarā varēja novērot, ka ostmalas Krišjānis Valdemārs, kurš savulaik aicināja latvjus braukt jūriņā, bija kļuvis par gaismas vestnesi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: