22. oktobrī Ventspils Augstskolā notiks pasākumi, kas veltīti tulkošanai un vācu valodai gan studijās, gan praksē. Ventspils Augstskolā viesosies vācu tulku bakalaura programmas absolvente un patlaban Valodniecības doktorantūras studente Laura Ritenberga-Kindere, kurai ir liela pieredze rakstiskajā un mutiskajā tulkošanā gan Latvijā, gan Vācijā.

Laura Ritenberga-Kindere vadīs nodarbības rakstiskajā tulkošanā 2. un 3. kursa Tulkošanas studiju fakultātes studentiem. Nodarbības notiks plkst. 12.45 un plkst. 14.30 C105 auditorijā.

 

Plkst. 16.15 A408 auditorijā notiks tikšanās ar L. Ritenbergu - Kinderi, kurā viņa dalīsies savā pieredzē par savām tulces/tulkotājas gaitām.  Tikšanās laikā būs iespējams iepazīties gan ar pašu tulkotāju, gan uzdot jautājumus. 

 

Dienas nobeigumā ap plkst. 18.00 notiks vācu tulku vakars, kuru vadīs un sagatavos vācu tulku studenti. Vakara gaitā būs viktorīna par vācu valodu, kultūru un vāciski runājošajām zemēm, Erasmus studenti stāstīs par savām studiju gaitām Vācijā, kā arī notiks izzinošas spēles vācu valodā. Vakarā skanēs vācu izpildītāju mūzika.

 

Uz tikšanos plkst. 16.15 un vācu tulku vakaru plkst. 18.00  Ventspils Augstskolas A408 auditorijā aicināti visi tulkošanas un vācu valodas interesenti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: