Šā gada 13.-14. novembrī Ventspilī jau trešo reizi notiks Latvijas mazākumtautību forums, kuru organizē Kultūras ministrija.

Forums ir iespēja mazākumtautību pārstāvjiem iegūt jaunāko informāciju par sasniegto un apmainīties ar pieredzi dažādās dzīves jomās – kultūrā, izglītībā, jauniešu līdzdalības veicināšanā un pašu aktīvākā līdzdalībā.

 

Darba kārtību skatīt ŠEIT. No organizācijas forumam aicināti pieteikties 2-3 dalībnieki. Pieteikšanās līdz 4.novembrim elektroniski ŠEIT vai personīgi pie reģionālajiem koordinatoriem (pieteikšanās forumam tiks apstiprināta individuāli līdz 6.novembrim):

 

  • KURZEME, RĪGA: Svetlana Rudzīte, tel. 26392700

  • ZEMGALE: Uldis Dūmiņš, tel. 29802373

  • LATGALE: Oskars Zuģickis, tel. 26565858

  • VIDZEME: Ansis Bērziņš, tel. 26136756

Foruma pirmajā dienā paredzēts darbs 4 tematiskajās darba grupās par iespējām, kā mazākumtautību pārstāvji, to skaitā jaunieši, var iesaistīties Latvijas politikā, ekonomikā, kultūras un sabiedriskajā dzīvē. Foruma otrajā dienā tiks prezentēts Baltijas sociālo zinātņu institūta  veiktais pētījums par mazākumtautību iesaisti un līdzdalību Latvijā, kā arī sniegta informācija par Latvijas Nacionālā kultūras centra programmām kultūru dažādības atbalstam. Ar pieredzi par darbu ar mazākumtautībām reģionos dalīsies Ventspils un Jelgavas pašvaldību pārstāvji. Foruma dalībniekiem būs iespēja iepazīties arī ar  Kultūras ministrijas finansētajiem Latvijas mazākumtautību atbalsta projektiem 2014.-2015.gadā.

Lai forumā varētu piedalīties dalībnieki no visas Latvijas, katrā reģionā ir foruma koordinators, kurš koordinē dalībniekus un organizē kopēju transportu un naktsmājas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: