Pilsētas pašvaldība un Sociālais dienests apsveikuši Ventspilī dzīvojošos pensionārus Starptautiskajā veco ļaužu dienā, vēlot viņiem veselību, dzīvesprieku un mundrumu. Pansionātā Selga aizvadīts svētku pasākums ar pašvaldības un Sociālā dienesta pārstāvju piedalīšanos.

Šajā dienā pansionāta iemītnieki sapulcējās ēdnīcā pie klātiem svētku galdiem ar smaržīgiem pīrādziņiem, augļiem, kafiju un saldumiem. Pansionāta iemītniekus apciemoja Ventspils domes un Sociālā dienesta pārstāvji, kā arī Jaunrades nama akustiskās solo dziedāšanas studijas jaunie solisti pedagoģes Minjonas Rebhūnas vadībā. Skatītāji dziedāja un dejoja kopā ar viesiem.

 

Sveicot Starptautiskajā veco ļaužu dienā 137 cienījamā vecuma ventspilniekus, kuri dzīvo pansionātā Selga, Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks norādīja, ka pašvaldība rūpējas par saviem vecākās paaudzes iedzīvotājiem. Par to liecina arī Ventspilij piešķirtais senioriem draudzīgās pilsētas statuss. «Un tas izpaužas ne tikai tajā, ka pašvaldība finansē no pilsētas budžeta kvalitatīvus pansionāta Selga pakalpojumus, bet arī tajā, ka pilsētā ir izveidota laba infrastruktūra senioriem – sākot ar pieejamiem āra trenažieriem un beidzot ar ērtu sabiedrisko transportu,» uzsvēra Ošenieks. Domes priekšsēdētāja vietnieks novēlēja katram pansionāta iemītniekam rūpēties par ģimeniskas un mājīgas gaisotnes radīšanu un uzturēšanu sociālajā iestādē, lai dzīve pansionātā Selga būtu aktīva un piesātināta. No savas puses pašvaldība veido tam visus nosacījumus, piešķirot no pilsētas budžeta katru gadu pansionāta uzturēšanai aptuveni miljonu eiro. Viena Selgas iemītnieka vajadzībām tiek tērēti 13,66 eiro dienā. Katru gadu pansionātā notiek kārtējie vai kapitālie remonti, tiek iepirktas jaunas iekārtas, labiekārtota teritorija. Šogad jau tiek pabeigti ūdensvada cauruļu, ugunsdzēsības signalizācijas maiņas darbi. Nākamajā gadā plānots uzstādīt jaunu liftu, kura projekts jau tiek izstrādāts, stāsta pansionāta Selga vadītāja Gundega Mekša. Nākamajā gadā pansionāts svinēs 45 gadu jubileju.

 

Pilsētas pašvaldība pastāvīgi rūpējas par dzīvošanas apstākļu turpmāku uzlabošanu pansionātā. Perspektīvā plānots uzbūvēt pilsētā jaunu bērnunamu, bet uz tukšo telpu rēķina paaugstināt komforta līmeni pansionātā, ar pašvaldības plāniem dalījās Oše­nieks. Ne visās pašvaldībās ir ve­co ļaužu pansionāti. Tas, ka Ventspi­lī ir savs veco ļaužu pansionāts, ir priekšrocība vientuļajiem ventspilniekiem un tiem, kuriem radi un draugi ir tālu prom vai nespēj parūpēties par savu gados veco tuvinieku. Par viņiem rūpējas ne tikai pašvaldība, bet arī pilsētas izglītības, kultūras iestādes, kā arī pašdarbnieku kolektīvi. Lai pansionāta iemītniekiem radītu iespēju saturīgi un interesanti pavadīt laiku, regulāri uz pansionātu nāk Jaunrades nama skolotāji, kuri vada radošās nodarbības, stāsta Mekša.

 

Pansionāta iemītniekus iepriecina ekskursijas uz interesantām Latvijas vietām. Lai to īstenotu, pašvaldība ekskursijām piešķir autobusu. Šogad pansionāta iemītnieki un darbinieki brauca uz Liepāju, kur apmeklēja Karostu. Pansionāta iemītnieki labprāt izmanto arī iespēju atpūsties savā pilsētā – brauc ar Hercogu Jēkabu, vingro parkā uz āra trenažieriem, toskait pansionāta teritorijā, apmeklē koncertus un izstādes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: