Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem vakar īsi pirms plkst.21 izdevies pilnībā likvidēt ugunsgrēku Ventspils uzņēmuma "Kurzemes granulas" teritorijā, apstiprināja dienestā.

Kopējā degšanas platība bijusi 400 kvadrātmetri. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt plkst.19.46 un likvidēt plkst.20.41.

Kā ziņots, SIA "Kurzemes granulas" teritorijā, kas atrodas Ventspilī, pirmdien ap plkst.6 izcēlās ugunsgrēks. Uzņēmuma teritorijā bija aizdegušās granulas.

VUGD Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis vakar pastāstīja, ka ugunsgrēks izcēlies nevis uzņēmuma ražošanas telpās, bet gan zem atklātas debess, proti, šķeldas kaudzē, kas atrodas uz betonēta laukuma.

Dzēšanas darbos bija iesaistīta paša uzņēmuma tehnika - trīs frontālie iekrāvēji un viens ekskavators, ar kausiem pamazām norokot gruzdošo šķeldas kaudzi. Savukārt ugunsdzēsēju autocisternas nodrošināja gruzdošās šķeldas laistīšanu. Dzēšanas darbos bija iesaistītas kopumā četras ugunsdzēsēju automašīnas un 15 ugunsdzēsēji no Ventspils un Piltenes, kā arī vēl pāris operatīvie dežuranti no Kurzemes reģiona brigādes centra Liepājā.

"Visticamāk, ir notikusi pašaizdegšanās, bet negribu izslēgt arī citas varbūtības. Uguns perēkļa konfigurācija liek domāt, ka degšana varētu būt sākusies no iekšpuses," atzina Raukaitis, norādot, ka precīzus ugunsgrēka izcelšanās iemeslus noskaidros policija.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: