Trešdien, 26. augustā, no plkst. 10.00 Ventspils 1. ģimnāzijā norisināsies ikgadējā Ventspils pilsētas vispārizglītojošo skolu pedagogu augusta sanāksme. To tiešraidē varēs vērot arī portālos ventspils.lv un ventasbalss.lv.

Sanāksmē ar Ventspils pilsētas izglītības aktualitātēm iepazīstinās Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis. Kā ik gadu sanāksmē piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš sveiks Ventspils pilsētas Pedagoģiskā darba inovācijas fonda laureātus. Dalībniekus uzrunās Latvijas Republikas 12. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns. Par muzikālu sveicienu parūpēsies Ventspils 1. ģimnāzijas pūtēju orķestris (vadītājs Dainis Brauns).

Plkst. 11.00 sāksies paneļdiskusija „Nākotnes skola”. Šodienas skolas izaicinājums ir sagatavot skolēnus sekmīgai nākotnei mainīgā, globālā pasaulē, iemācīt ne vien jau zināmo, bet arī attīstīt spēju un vēlmi turpināt mācīties. Tas ir uzdevums, kas prasa gan pārmaiņas mācību procesā, gan skolas darba organizācijā.

Diskusijā tiks runāts par trim nozīmīgiem stūrakmeņiem skolu attīstībā – mācīšanas pieeju, kas vērsta uz aktīvu skolēnu līdzdalību un iesaisti, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtajām iespējām paplašināt skolēnu mācīšanās iespējas, un skolu kā mācīšanās organizāciju.  Tiks spriests par to, ko šīs pārmaiņas nozīmē katram konkrētam skolotājam un skolai pašvaldības izglītības politikas līmenī, kā šīs pārmaiņas pamanīt ikdienas skolas, skolotāja darbībā. Diskusiju vadīs Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Inga Pāvula, un tajā piedalīsies Zane Oliņa (Programmas „Iespējamā misija” veidotāja un direktore) un Anita Zorgenfreija (Izglītības metodiskā laboratorija, eksperte izglītības tehnoloģiju jautājumos).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: