No 31. jūlija līdz 2. augustam Ventspils pilsēta ar plašu un daudzveidīgu svētku programmu atzīmēja 725. dzimšanas dienu. Svētku organizētāji lēš, ka šajās dienās pasākumus un dažādas aktivitātes apmeklējuši ap 125 000 cilvēku.

Kā viskuplāk apmeklētie noteikti minami pasākumi Ostas ielas promenādē, kur ventspilnieki un svētku viesi pulcējās, lai apskatītu kopumā piecdesmit 15. starptautiskā ziedu paklāju festivāla darbus ar devīzi „Zīmes”. Visas dienas garumā ļaudis baudīja Pasaules garšas un mūzikas festivāla „Garšvielas” daudzveidīgo piedāvājumu, vēroja spēkavīru cīņas un iepirkās svētku tirdziņā. Sestdienas vakara programmā apmeklētājus priecēja gan Ventspils mūziķi, gan viens no talantīgākajiem šī brīža latviešu dziedātājiem Intars Busulis un „Abonementa orķestris, gan blūzmeņu apvienība „Latvian Blues Band” un jaunā, talantīgā nigēriešu dziedātāja Džastina Lī Brauna (Justina Lee Brown). Pēc muzikālās daļas uzrunu teica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, bet svētku kulminācijā klātesošos pārsteidza īpaši krāšņš svētku salūts, ko papildināja komponista Raimonda Tigula speciāli svētkiem radīta orģinālkompozīcija.

Svētku ieskaņā emocijām bagātu koncertu Reņķa dārzā sniedza leģendārā grupa “Prāta Vētra”, kuras koncertu “7 soļi svaigā gaisā” apmeklēja 12 000 mūzikas cienītāji un fani.

Tradicionālajā svētku gājienā, kas ik gadu pulcē gan plašu dalībnieku, gan skatītāju skaitu, šogad piedalījās 120 dažādas iestādes, uzņēmumi, biedrības, draugu un domubiedru kopas, kopskaitā - 3500 dalībnieki, priecējot skatītājus ar krāšņiem tērpiem un dažādām aktivitātēm. Visus gājiena dalībniekus vērtēja arī žūrija, un tika apbalvota krāsainākā, lielākā, jautrākā un tehniski daudzveidīgākā komanda.

Ventspilnieki un pilsētas viesi svētku laikā ne tikai apmeklēja svētku pasākumus, bet arī izbaudīja aktīvās atpūtas iespējas Piedzīvojumu parkā un abos akvaparkos. Piedzīvojumu parkā kopumā, tai skaitā Kantrī pasākumā, kurā muzicēja grupa „Tequila Band”, atpūtušies ap 15 000 apmeklētāju. Ūdens piedzīvojumu parku apmeklējuši 1500 cilvēki, bet Pludmales akvaparku - 870 cilvēki.

Teju 800 apmeklētāji svētku laikā paviesojušies Ventspils Jaunrades nama planetārijā un observatorijā, kur, veroties debesīs un skatoties aizraujošas filmas, izzinājuši kosmosa noslēpumus.

Dodoties ekskursijā ar kuģīti “Hercogs Jēkabs”, ikvienam bija iespēja apskatīt Ventspils brīvostas akvatoriju un vērot svētku norises Ostas ielas promenādē no Ventas puses. Svētku laikā kuģītis izvizināja 2500 viesu.

Garšīga svētku programma bija sagatavota arī Ventspils muzejos – Amatu mājā darbojās beķereju darbnīcas, Livonijas ordeņa pilī varēja izbaudīt ziedu izstādi un Kurzemes vīndaru darinātus vīnus, savukārt Piejūras brīvdabas muzejā notika Seno amatu diena, kurā darbojās amatnieki un viesi varēja iegādāties skaistas amatnieku rokām darinātas lietas. Kopumā šajās dienās muzejus apmeklējuši un ar Mazbānīti vizinājušies vairāk nekā 12 000 cilvēku.

Pēc svētku vakara programmas 2500 ventspilnieki un pilsētas viesi devās izklaidēties un ballēties uz Reņķa dārzu, kur Nakts deju ietvaros muzicēja "Bellaccord", Roberts Gobziņš un "Los Amigos", viesi no kaimiņzemes – projekts „ROYCE - Playing The Depeche’, kā arī dīdžejs Roberts Lejasmeijers.

Jāatzīmē, ka ventspilnieki un pilsētas viesi atzinīgi novērtējuši piedāvāto iespēju – nopelnīt, saņemt un pilsētas objektos izmantot Ventspils valūtu – ventus. Pilsētas svētkos izsniegti 337 000 un nopelnīti 239 000 ventu! Pēc ventiem interesenti devās gan uz Tūrisma informācijas centru, gan uz Ventu bankas filiālēm – Olimpiskā centra „Ventspils” viesnīcu un informācijas telti Ostas ielas krastmalā.

ventspils.lv

FOTO!

Ziedu paklāju veidotāji

Pilsētas domes Lielās balvas pasniegšanas ceremonija

Grupas "Prāta vētra" koncerts

Pilsētas svētki - gājiens

Pilsētas svētki - Dzirnavu laukumā

Pilsētas svētki - Rātslaukums , bibliotēka

Pilsētas svētki - Promenāde

Pilsētas svētki - Konkursa "Pilsētas rota 2015" uzvarētāju apbalvošana

Pilsētas svētki - Ziedu paklāji , uzvarētāju apbalvošana

Pilsētas svētki - Spēkavīri

Pilsētas svētki - Vīndari pilī

Pilsētas svētki - Lielais laukums

Pilsētas svētki - Dienas noslēgums

Dragreisa čempionāts

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: