Šogad Pilsētas svētkos Ventspils muzejs aicina dzīvot garšīgi un svētku ieskaņā, 30. jūlijā pulksten 16.00, rakstnieka H. Dorbes memoriālajā muzejā Senču putekļi notiks ielūkošanās Rakstnieka ēdienkartē.

Par saviem ēšanas paradumiem stāstīs latviešu dzejniece Anna Auziņa un pēc īpašas receptes gatavos arī auksto zupu, kuru muzeja apmeklētāji varēs novērtēt degustējot. Būs saruna arī par Annas Auziņas radošajām iecerēm, jo šobrīd dzejniece uzturas Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā.

 

Anna Auziņa ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, piedalījusies arī glezniecības izstādēs, bet vairāk pazīstama ir kā dzejniece. Annas veikums dzejā guvis vairākus pozitīvus vērtējumus. A.Auziņa saņēmusi Klāva Elsberga prēmiju par krājuma "Atšķirtie dārzi" manuskriptu (1994), A/s "Preses nams" konkursa balvu par manuskriptu "Slēpotāji bučojas sniegā" (2001), Olivereto balvu par dzejoli "Man iekšā ir grāmata" (2008), žurnāla "Latvju Teksti" balvu un Ojāra Vācieša prēmiju par krājumu "Es izskatījos laimīga" (2011).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: