Pašlaik Ventspils veloceliņa tīkls stiepjas teju 50 km garumā. Lai veiktu analīzi par turpmāko veloceliņu infrastruktūras attīstību, p/i „Komunālā pārvalde” ir veikusi pasūtījumu par velosipēdu kustības intensitātes mērīšanu.

Pētījuma ietvaros ar speciālu videonovērošanas kameru, kura identificē tieši un tikai velosipēdistus, tiks mērīta velosipēdistu kustības intensitāte dažādos virzienos. Kameras ik pa pāris dienām tiks izvietotas kopā 20 dažādās vietās pilsētā. Pētījums tiks veikts visu augustu, bet rezultāti apkopoti septembrī.

 

P/i „Komunālā pārvalde” direktors Andris Kausenieks: „Pus pa jokam, pus nopietni man ir sūdzējušies SIA „Ventspils Reiss” pārstāvji, kas apkalpo arī pilsētas un piepilsētas maršrutus, ka pasažieru skaits, it īpaši vasarā, ir būtiski sarucis – daudzi ir izkāpuši no autobusiem un pārsēdušies uz velosipēdiem. Viens no virzieniem, kur tiks skaitīti velosipēdi, ir ap 5 km no centra attālais vasarnīcu rajons. Iespējams, ka arī šajā maršrutā Ventspils reisam pasažieru būs mazāk.”

 

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka veloceliņu izbūve pilsētā tika uzsākta 2010. gadā, kad Velotūrisma attīstības projekta ietvaros pirmie veloceliņi tika izbūvēti 10,17 km garumā, savienojot starptautisko prāmju terminālu ar iecienītiem tūrisma objektiem pilsētā. Pakāpeniski veloceliņu tīkls tika paplašināts, jo līdz ar ielu rekonstrukciju iespēju robežās tiek plānota arī veloceliņu izbūve tā, lai sasaistītu ar esošajiem.

Pašlaik Ventspils veloceliņus aktīvi izmanto gan tūristi, kas apskata pilsētas ievērojamākās vietas, gan paši ventspilnieki, lai nokļūtu darbā, uz veikalu, sabiedrisku iestādi vai pasākumu, kā arī vienkārši tāpat izbaudītu vasaras vakara izbraucienu kopā ar ģimeni vai bērniem.

Šogad Ventspilī tiek izbūvēti jauni veloceliņi:

  • Lielajā prospektā no Brīvības līdz Lāčplēša ielai ~0,5 km ;

  • Inženieru ielā no Dzeņu līdz Katoļu ielai ~0,3 km;

  • Ganību ielā no CSDD līdz SIA „Bucher Municipal” ~0,5 km;

  • Kr. Valdemāra 24 un Loču iela no Kr.Valdemāra ielas līdz Karlīnes ielai ~0,2 km.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: