Ventspilniece Anastasija Patokina piedāvā īso horeogrāfisko filmu ar nosaukumu „The Story” („Stāsts”). Filmēšanā piedalījās dejotāji Jegors (bboy Ego) Gordejevs un pati Anastasija Patokina no deju grupas „Dance Union Dorado”.

„Dance Union Dorado” ir dejotāju apvienība, kas dibināta 2014. gada septembrī. Grupas sastāvā ir pieci cilvēki: māsas Anastasija Patokina, Ksenija Patokina no Ventspils, Mihails Semenjakins (bboy Haliluyah / komanda „Camelot”), Jegors Gordejevs (bboy Ego / komanda „4Funk” / „Noisy Kids”), Aleksandrs Mihailovs (bboy ABeCe / komanda „Camelot”) no Rīgas.

Ventspilnieces Anastasija un Ksenija Patokinas horeogrāfisko izglītību ieguva Krievijā, Sanktpēterburgā. Viņas strādājušas šovu baletos un piedalījušās dažādās izrādēs Krievijā, Vācijā, Latvijā un citās valstīs. Ksenija Patokina ir studējusi deju mākslu arī Ņujorkā. Abām māsām ir pieredze deju pasniegšanā. Savukārt puiši - Mihails Semenjakins, Jegors Gordejevs, Aleksandrs Mihailovs - ir breika dance dejotāji un katrs pārstāv savu stilu.

Ideja apvienot deju stilus contemporary un break dance pieder ventspilniecei Anastasijai. Dejotāja nebaidās eksperimentēt un sākt kaut ko jauno, līdzīgi tas ir ar pārējiem deju apvienības dejotājiem, kuri cenšas rādīt jaunu deju. Mihails, Aleksandrs un Jegors, izmantojot savu breika kustību bāzi, strādā pie improvizācijas. Ļoti plaši duetos tiek izmantoti akrobātikas elementi, savukārt māsas Patokinas aktīvi strādā pie kompozīcijas un dejas zīmējumiem.

„Stāstam” ir divi varoņi: sieviete un vīrietis. Viņi pieder viens otram, viņiem pieder visa pasaule. Ar deju filmas varoņi stāsta mums par dzīvi un mīlestību, par nākotni un pagātni, viņi stāsta par tevi. Bet, kā arī dzīvē viss ir neparasti, tā arī „Stāstā” viss notiek dažādi... Tur ir darbs, tur ir laime, tur ir ceļš, tur ir cīņa. Cilvēki sāk aizmirst kas ir svarīgākais mūsu dzīvē. „Dance Union Dorado” ar deju atgādina kas ir svarīgs un kas dod spēku, iedvesmu un cerību. Mums visiem jāatceras, ka „Mīlestība ir teorēma, kuru nepieciešams pierādīt katru dienu!”

„Stāsta” horeogrāfijā apvienoti break dance, neoclassics / contemporary dance elementi. Savienot šos deju stilus ir neparasts un grūts process, jo stili atšķiras viens no otra. Bet horeogrāfei Anastasijai Patokinai tas izdevās. Horeogrāfijā harmoniski izmantoti triki, atbalsti, figūras un kompozīcijas, īpaša uzmanība pievērsta deju improvizācijai. „Stāstā” izmantota skaista un maiga melodija – dziesma (vijole un klavieres) „Only time” (izpildītāja Enya). Filmas fonā ir redzami uzraksti. Šie aforismi savienoti ar dejas pamatideju. „Stāsta” autori un dejotāji cer, ka ar savu filmu viņi priecinās skatītāju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: