Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile vakar izdevusi rīkojumu par komisijas izveidi XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizācijas izvērtēšanai, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) mājaslapā pieejamā informācija.

Divu nedēļu laikā komisijai būs jāsniedz secinājumi par aizvadītajiem svētkiem un ierosinājumi turpmāko svētku rīkošanai.

Komisijā iekļauti Izglītības un zinātnes, Kultūras, Veselības, Labklājības un Iekšlietu ministrijas, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta un Valsts izglītības satura centra pārstāvji. Viņu uzdevums būs analizēt dažādus organizatoriskos aspektus, tostarp dalībnieku slodzi svētku laikā, ēdināšanu, drošības un veselības nodrošināšanas jautājumus, kā arī iesaistīto pušu komunikāciju.

Ministre sagaida, ka komisija, izvērtējusi šo svētku pieredzi, sniegs secinājumus un ieteikumus nākamo svētku rīkošanai.

Kā ziņots, arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicinās veidot ekspertu komisiju, lai izvērtētu Dziesmu un deju svētku organizēšanu, kā arī bērnu slodzes samērīgumu, ēdienkartes sabalansētību un citus kritiskos faktorus, kuru dēļ bērniem radās veselības problēmas.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā, kad Mežaparka estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, daudziem dziedātājiem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Ņemot vērā minēto, izglītības un zinātnes ministre naktī nolēma atcelt nākamajā dienā paredzēto svētku gājienu, tomēr realitātē gājiens notika un dalībnieki tajā devās brīvprātīgi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: