Ventspilī norisinājās tradicionālās sacensības - Ventbunkers Lielās balvas izcīņa Supermotokrosā, kur kuplo līdzjutēju un skatītāju skaitu Ventspils Piedzīvojumu parkā priecēja ne tikai labākie pašmāju sportisti, bet arī viesi no Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas spēcīgākie sportisti.

Apskati FOTO!

MX1 klasē, sīvā cīņā ar Dāvi Ivanovu divu braucienu summā  uzvarēja igauņu sportists Prīts Ratseps, kurš šogad pārstāv Ventspils motoklubu Rodeo. MX2 klasē pārliecinošu uzvaru un Ventbunkers kausu mājās aizveda Pasaules čempionāta dalībnieks  Karels Kutsars.  „Rozīnīti” sacensībām, jau 5. gadu pēc kārtas nemainot tradīcijas, sniedza Free Style „moto kaskadieri” no Zviedrijas un Baltijas lielākā zvaigzne- Alex, jeb Mārtiņš Aleksandrovičš. Šoreiz  Fredriks Bergrens uz Ventspili bija atvedis  ne tikai īpašu  nosēdiena rampu, bet arī  jaunus trikus  un duetā ar Mārtiņu, spītējot mainīgajiem rietumu vējiem, uzkurināja publiku  ar elpu aizraujošiem lēcieniem.

 

Supermotokrosa sacensībās  prestižajā  MX1 klases kopvērtējumā otro vietu izcīnīja Dāvis Ivanovs, aiz sevis atstājot Tomu Macuku, Andero Lusbo un Baltkrievijas čempionu Jevgeņiju Teļecki,  kurš pastāstīja, ka ir patīkami pārsteigts par sacensību norisi, jo trases  aplis bija lēcieniem un virāžām bagāts, taču  tehniski  ļoti  sarežģīts, jo bija jābrauc lejā pa stāvo „Lemberga Hūtes” nogāzi, kura papildināta ar vairākiem Superkrosa elementiem. Ne tik veiksmīgas sacensības izvērtās mājiniekam Dāvim Līvam  un Lietuvas izlases sportistam Neriusam Rukštelam, kuri pēc sacensībām atzina, ka ir bijis grūti „noķert” sacensību ritmu, jo šajā īsajā un kompaktajā  sacensību formātā vissvarīgākais bija  izcīnīt augstu  vietu tieši startā, arī tehniskās problēmas pirmajā braucienā, bija iemesls mājinieka 6. vietas izcīnīšanai kopvērtējumā.


MX2 klases sportistiem ar Supermotokrosa trases „rokraksta lasīšanu” tik viegli neklājās, jo šiem gados jaunajiem censoņiem nācās piedzīvot vairākas  kontaktu cīņas un kritienus, kā rezultātā bijā grūti prognozēt vietas uz  Ventbunkers  balvas goda pjedestāla, tā  igauņu sportists Karels Kutsars  bija ātrs un  agresīvs kvalifikācijas braucienā, taču  Tomasa Šileikas uzvara otrā brauciena startā un piedāvātais ātrums, radīja jaunus pavērsienus  kopvērtējumā. Kārlis Sabulis izvērta intrigu ātri braucot un  piedzīvojot vairākus  kritienus, taču kopvērtējumā spēja izcīnīt 3.vietu. Patīkamu pārsteigumu jaunajiem censoņiem sagādāja pieredzējušais igauņu sportists  Juss Lanso, kuram šoreiz pēc neveiksmīgiem startiem bija jāsamierinās ar 4.vietu. Ar mainīgām sekmēm  Supermotokrosa trasē cīnījās Ivo Šteinbergs, kurš atzina, ka guvis gandarījumu un baudu braucot ar MX2 klases motociklu, šoreiz – 5.vieta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: