Augstas klases sportistu sagatavošanas centri jeb tā dēvētie sporta internāti varētu atrasties Valmierā, Ventspilī un Limbažos, šodien lēma Nacionālā sporta padome.

Kā žurnālistiem pēc padomes sēdes pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs, centros tiktu attīstīti tādi sporta veidi kā BMX riteņbraukšana, smaiļošana un kanoe airēšana, svarcelšana, šorttreks un šķēpmešana. Patlaban plānots, ka sagatavošanas centros varētu trenēties 36 sportisti.

Severs uzsvēra, ka līdz valdības sēdei nozares pārstāvjiem būs jāsanāk vēlreiz, precizējot to, vai centros tiks attīstīti tieši jau minētie sporta veidi, kā arī citi jautājumi. Tas jāizdara mēneša laikā, jo atbilstoši padomes lēmumam koncepcija izskatīšanai valdībā jāiesniedz ne vēlāk kā 18.augustā. Tādējādi šī mēneša laikā IZM kopā ar nozares pārstāvjiem izstrādās koncepcijas gala versiju.

Padomē tika diskutēts arī par šim mērķim nepieciešamo finansējumu. Patlaban diviem gadiem paredzēti 225 000 eiro, tomēr, kā norādīja Severs, Latvijas Olimpiskā komiteja uzsvērusi, ka nepieciešams paredzēt lielāku līdzekļu summu. Tādēļ mēneša laikā sporta nozare diskutēs par jomas prioritātēm, neprasot papildu līdzekļus, bet domājot par esošo līdzekļu iespējamo pārdali.

Severs skaidroja, ka sagatavošanās centru izveide notiks jau esošā sporta infrastruktūrā, kas atrodas pašvaldībās, līdz ar to nebūs nepieciešams būvēt jaunus sporta objektus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: