Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisija ir konceptuāli atbalstījusi, ka 2015./2016. mācību gadā visiem 380 Ventspils pilsētas vispārizglītojošo skolu 3.klašu skolēniem papildu divām noteiktajām obligātajām sporta stundām katru nedēļu būs vēl trešā – Ventspils pilsētas pašvaldības apmaksāta – sporta stunda.

Pašvaldība turpmākajos mācību gados trešo sporta stundu nedēļā plāno pakāpeniski nodrošināt no 3. līdz 6.klasei, par piemēru ņemot Latvijas Olimpiskās komitejas projekta „Sporto visa klase” metodisko programmu 3. – 6.klasei, tādejādi četru mācību gadu laikā pakāpeniski un mērķtiecīgi uzlabojot visu klases skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību un stāju, vienlaikus dodot motivāciju nodarboties ar sportu.

Savā iknedēļas preses konferencē š.g. 27.maijā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs informēja, kā Ventspils pilsētas pašvaldība nonāca līdz šādam lēmumam: „Mēs izskatījām, kā iet ar projektu “Sporto visa klase”. Ventspils piedalās šajā projektā un Latvijā ieguva trešo vietu. Bet jautājums bija tāds - vai veidot vēl vienu tādu klasi, vai arī vairākas, un kā šo jautājumu risināt. Mēs nolēmām, ka jau nākamajā mācību gadā 3.klasei būs par vienu fizkultūras stundu vairāk – nevis divas, bet trīs. Pedagogi pamatoja, ka tas esot vecums, kad bērns aprobējies skolā, kad viņš ir fiziski līdz galam izveidojies un kad viņš var labi uztvert fiziskās aktivitātes un tādas nodarbības.”

„Kāpēc mēs to uzskatām par svarīgu? Mēs visi esam novērojuši, ka šobrīd ļoti lielu dienas daļu bērniem aizņem dators, un fizisko aktivitāšu ir maz. Ja mēs atceramies savu bērnību, tad vecākiem bija problēma dabūt bērnu iekšā no pagalma, tad tagad… Tas parādās arī, protams, fiziskās sagatavotības testos bērniem,” fizisko aktivitāšu nozīmīgumu pamatoja Lembergs.

Ventspils pilsētas pašvaldība aicina arī citas pašvaldības pievienoties iniciatīvai skolu audzēkņiem nodrošināt papildu sporta stundas, bet Izglītības un zinātnes ministriju – no 2016.gada šim mērķim rast finansējumu valsts budžetā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: