Pilsētas centrā bobsleja kamanas un to stūmēji puķu dobē pilsētas centrā gozējas jau kopš 2004. gada, un tās kļuvušas par vienu no pilsētas atpazīstamākajiem simboliem. Šogad abas kamanas uz laiku tika noņemtas, bet nu atjaunotas atkal priecē ventspilniekus un viesus.

Marta nogalē no puķu dobes Lielajā prospektā pie Kuldīgas ielas pazuda abas bobsleja kamanas, lai atjaunotu to krāsojumu un reklāmas uzlīmes. Aprīļa beigās atpakaļ to ierastajā vietā tika uzstādītas četrinieku bobsleja kamanas, bet šonedēļ - arī divnieku ekipāžas stūmēji priecājas par atjaunotajām kamanām.

Uzstādītās bobsleja kamanas savā laikā tika lietojis leģendārais Latvijas bobslejists un šobrīdējais Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, ar  kura gādību šīs četrinieku un vēlāk arī divnieku kamanas tika sagādātas. Abu kamanu remontu un krāsojuma atjaunošanu šopavasar veica Sanda Prūša vadītās Latvijas bobsleja izlases mehāniķi Viesturs Pērkons un Oskars Berķis gan vizuāli, gan tehniski salabojot to, ko laika zobs un apmeklētāji ir pabojājuši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: