No 20. aprīļa līdz 26. aprīlim Latvijā atzīmēs Bibliotēku nedēļu. Šogad Bibliotēku nedēļas vadmotīvs ir Pastāvēs, kas pārvērtīsies, tāpēc aktivitātes galvenokārt būs veltītas pārmaiņām un visam jaunajam, kas ienāk Ventspils bibliotēkā.

Pirmdien, 20. aprīlī, Galvenajā bibliotēkā Mākslas skolas studiju kursa audzēkņi kopā ar savu pedagogu J.Kupču, dodot  iespēju grāmatām pārvērsties mākslas darba materiālā, veidos instalāciju “Tilts”.

22. aprīlī no plkst. 17.00 līdz 21.00 Galvenā un Bērnu bibliotēkas jau ceturto reizi aicina uz Vakara stundu bibliotēkā. Apmeklētāji, piešķirot lietām otru dzīvi, varēs darboties radošajās darbnīcās, iesaistīties spēlēs, viktorīnās un citās atrakcijās. Pateicoties par aktivitāti un atbalstu,bibliotēka suminās savus “Gada lasītājus un pasākuma apmeklētājus”. Plkst. 19.00 A.Putniņa (vokāls), V.Bergs (flauta) un L.Kamiševa (klavieres) aicina uz koncertu “Mēnesnīca Parīzē”, kurā skanēs populāras franču melodijas no klasikas līdz kinofilmu mūzikai.

Gāliņciema bibliotēka gan sveiks čaklākos lasītājus, gan ciemosies pie mazajiem PII “Bitīte” audzēkņiem, gan iesaistīs aktivitātēs skolēnus. Šogad radusies iedvesma kam nebijušam, tāpēc 23. aprīlī plkst. 9:30 no Gāliņciema bibliotēkas startēs velobrauciens “Ventas kreisā krasta bibliotēkas”. Braucienā var piedalīties ikviens velosipēdists. Katrā no maršrutā iekļautajām bibliotēkām velobraucējus gaidīs neliela, bet interesanta ekskursija, savukārt galapunktā – pārsteigums!

Bērnu bibliotēkā visas nedēļas garumā norisināsies daudzveidīgi pasākumi un aktivitātes,  bet 24. aprīlī  plkst. 9.30 “Jautrajā lasīšanas stundā kopā ar Lebro” piedalīsies četrkājainais “lasītājs” Lebro un kanisterapeite Sintija Neimane.

Pārventas bibliotēkā notiks bibliotēkas draugu-  lasītāju kluba “Labirints” un kopas “Savieši” pasākumi, aktivitātes bērniem un skolēniem. Projekta “Lasāmpietura Pārventā: vēstures pieturas” ietvaros viesosies aktieris, grāmatas autors K.Pūce.

23. aprīlī izskanēs ungāru un latviešu kamermūzikas koncerts, kurā uzstāsies čelliste Āgneša Kāloj (Ungārija) un pianiste Diāna Zandberga (Latvija).

Lai izveidotu bibliotēkas pastāvīgu ekspozīciju, Augstskolas bibliotēkā turpināsies fotokonkurss „Mirklis”. 23. aprīlī izskanēs muzikāla programma “Pārdodam pavasara sapņus”, kurā muzicēs Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Visu nedēļu Galvenajā bibliotēkā noritēs BaltiDati aptauju sistēmas veiktā e-aptauja bibliotēkas lasītājiem. Šāda aptauja Latvijā norisinās pirmo reizi. Ventspils bibliotēka, sadarbībā ar SIA “Sapere aude” ir iesaistījusies pilotprojektā.  Bibliotēkā izstādītājos planšetdatoros, apmeklētāji atbildēs uz jautājumiem par bibliotēkas darbu. Aptaujas dati pēc apkopošanas tiks ievietoti bibliotēkas tīmekļa vietnē.

No 20.-25. aprīlim Ventspils bibliotēkā un tās struktūrvienībās izsludināta akcija- lasītājiem netiks aprēķināta kavējumu nauda par laikā nenodotajām grāmatām un citiem dokumentiem.

UNESCO 1996. gada 23. aprīli pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Latvijā bibliotēku nedēļu atzīmē kopš 1997. gada.

biblioteka.ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: