Šodien vizītē Ventspilī ierodas Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Tās laikā paredzēta prezentācija Ventspils brīvostas pārvaldē, kā arī Krievijas investoru uzņēmumu apmeklējums. Lembergs sola jautāt arī par Latvijas suverenitātes drošību.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs vispirms tiksies ar Ventspils brīvostas un pašvaldības vadību, kā arī apmeklēs topošo konfekšu fabriku Pobeda Confetionary un Ventamonjaku. Savukārt pēc Ventspils apmeklējuma Vešņakovs dosies vizītē uz Liepāju.

 

Apskati foto!

 

Ventspils mērs Aivars Lembergs atklāj, ka sarunā ar vēstnieku interesēsies par dažādiem jautājumiem, tai skaitā Latvijas un Krievijas politiskajām un ekonomiskajām attiecībām. «Protams, ka es viņam uzstādīšu jautājumu par to, cik Latvija var justies droša, kā suverēna valsts,» žurnālistiem preses konferencē atklāja Lembergs.

 

Pēc Lemberga domām, kamēr Latvijai un Krievijaii pastāv diplomātiskās attiecības, sarunas ir jāvirza un dialogs jāuztur. Latvijas oficiālajām amatpersonām jātiekas ar kaimiņvalsts oficiālajām amatpersonām. «Diplomātija un sarunas ir viens no drošības instrumentiem,» uzskata Lembergs. Ar Krieviju par drošības jautājumiem aktīvi diskutē arī Francija un Vācija.

 

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: