Līdz ar pavasara iestāšanos rosība valda arī Ventspils koru radošajā dzīvē – sestdien, 18. aprīlī, plkst. 16 Ventspils 1. ģimnāzijā notiks Ventspils pilsētas un novada koru skate.

Savu māksliniecisko varēšanu demonstrēs Ventspils sieviešu kori “Venda”, “Lība” un “Slavjaņe”, jauktie kori “Kaiva” un “Līvzeme”, Ventspils vīru koris, senioru sieviešu koris “Ziemeļzvaigzne”, Ventspils augstskolas jauniešu jauktais koris “Ventus” un Ugāles Tautas nama „Gaisma” jauktais koris “Eglaine”. Pirmo reizi skatē piedalīsies Ventspils jauktais koris „Cantabile”.

 

Skatē kori izpildīs divas izvēles dziesmas un vienu izlozētu skaņdarbu no to svētku repertuāra, kuros kori šovasar piedalīsies. Jauktie kori un vīru koris pošas ceļā uz pasākumu “Latviešu IV Vispārīgiem Dziesmu un mūzikas svētkiem Jelgavā – 120”, kuri notiks 30. maijā, sieviešu koris „Ziemeļzvaigzne” piedalīsies Senioru koru svētkos Alūksnē 6. jūnijā, bet sieviešu kori 20. jūnijā pieskandinās Dobeli pasākumā “Dziesmu svētkiem Dobelē – 145”.

 

Muzikālu pārsteigumu skatē gan dziedātājiem, gan klausītājiem sola arī kamerkoris “Ventspils” diriģenta Aigara Meri vadībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: