No 7. līdz 9. aprīlim Ventspils vakara vidusskolā norisinājās projektu dienas, kurās skolas audzēkņi izpētīja pilsētas kultūrvēsturiskos objektus, rakstot par tiem spoku stāstus un veidojot video.

Dalībniekiem projektu dienu noslēgumā bija jāiesniedz drukāts spoku stāsts par kādu no izlozētajiem objektiem, kā arī videostāsts. Bija jāizveido arī algoritms nokļūšanai līdz objektam, par kuru skolēni gatavoja videostāstu, lai citas klašu grupas pēc tam to varētu uzminēt.

Spoku stāstu tapšanā skolēni izmantoja gan vēsturiskos faktus, gan dzirdētos nostāstus, kā arī fantāziju. Spoku stāsti tapa par bijušo policijas ēku Kuldīgas ielā 2, Amatu māju, Livonijas ordeņa pili, Digitālo centru, Kultūras centru un tirgus laukumu. Sadarbībā ar Ventspils Digitālā centra dalībniekiem, jaunieši mācījās dažādas tehniskas prasmes, veidojot un montējot videomateriālus.

Izvērtējot šī gada Projektu dienas, skolēni atzina, ka viņiem ir paticis izpētes process, filmēšana un noslēguma pasākums, kurā visas klases prezentēja savus spoku stāstus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: