Ventspils Augstskolas studentu komanda "IRBE-1" piedalās starptautiskajās meteoroloģisko balonu sacensībās Global Space Balloon Challenge. Studenti 10. aprīlī palaida zondi stratosfērā no Ventspils lidlauka.

Apskati foto!

VeA komanda "IRBE-1" ir vienīgā komanda no Latvijas un, pārstāvot Latvijas un Ventspils godu, sacentīsies ar komandām no visas pasaules. Zonde "IRBE-1" stratosfērā ar speciāli sagatavotu fotokameru uzņems Zemes virsmas fotoattēlus infrasarkanajā diapazonā. Šie attēli tiks izmantoti, lai plašā teritorijā noteiktu fotosintēzes procesa intensitāti augos. Ļoti līdzīgu metodi izmanto NASA satelīts "Terra". Uz zondes atradīsies studentu izveidotas elektronikas ierīces, kas veiks temperatūras, spiediena, magnētiskā lauka, paātrinājuma un citus mērījumus. Lidojuma laikā tiks arī uzņemts augstas izšķirtspējas video. Iegūtie rezultāti tiks apkopoti un kopā ar īsu videoatskatu nosūtīti sacensību rīkotājiem. Ar šo projektu studenti vēlas pievērst sabiedrības uzmanību kosmosa tehnoloģiju pielietojumiem tautsaimniecībā.

Komandu "IRBE-1" atbalsta Ventspils Augstskola, SIA "Ventspils lidosta", "The Linde Group" uzņēmums SIA "AGA".

Global Space Balloon Challenge ir sacensības, kas jau trešo gadu pēc kārtas vienotam mērķim pulcē amatieru satelīttehnoloģiju un kosmosa izpētes entuziastus no visas pasaules, iedrošinot veidot pašiem savas tuvā kosmosa misijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: