Divi Jaunrades nama kolektīvi piedalījušies Starptautiskajā festivālā, kas notika Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Ventspilnieki atgriezušies mājās ar augstākajiem festivāla apbalvojumiem.

Apskati foto!

 

6. starptautiskajā mūzikas un dejas festivālā Ave Bohemia piedalījās aptuveni simts mazo dejotāju, vokālistu un instrumentālistu no Vācijas, Čehijas, Slovākijas, Krievijas un Latvijas. Ventspili pārstāvēja Jaunrades nama kolektīvi – horeogrāfijas ansamblis Konfetti (vadītāja Ļaļa Basmanova) un vokālā studija Šokolāde (vadītāja Jeļena Novikova). Ventspils dejotāji piedalījās divās nominācijās – mūsdienu un klasiskās dejas – un abās ieguva pirmās vietas.

 

Studijas Šokolāde audzēkne – 7-gadīgā soliste Aleksandra Kadere – savā vecuma grupā estrādes dziedāšanas nominācijā arī bija labākā, iegūstot 1. vietu. Tā bija pirmā jaunās solistes uzstāšanās uz starptautiskās skatuves, norāda Jeļena Novikova, kura ir priecīga par savas audzēknes panākumiem. Jaunos dalībniekus vērtēja nopietna žūrija, kuras sastāvā bija bijušie un pašreizējie Čehijas operas un baleta solisti, Prāgas horeogrāfijas skolas pasniedzēji. Žūriju vadīja baleta soliste Viktorija Vrubļevska.

 

Ansamblim Konfetti laimējies piedalīties viņas vadītajā meistarklasē, kas notika Nacionālajā teātrī, norāda vadītāja Ļaļa Basmanova. Dalībniekiem organizēja ekskursijas – viņi apmeklēja slaveno Prāgas zoodārzu, izbraukāja ar kuģīti pa vienu no Eiropas skaistākajām upēm Vltavu.

 

Ventspilnieki norādīja uz labu festivāla organizāciju. Savukārt kolektīvu vecāki un vadītāji vēlas pateikties Ventspils domei, Izglītības pārvaldei, Jaunrades nama direktorei un privātajiem sponsoriem, kuri atbalstīja kolektīvu piedalīšanos starptautiskajā festivālā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: