Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņās par skolēnu starptautiskajām aktivitātēm, reemigrācijas plānu, kas diskriminē vietējos, parādu piedziņu un citām aktualitātēm.

AKTUĀLI

 

Uzvarētāju aicina uz Briseli

Ventspilnieks Artjoms Liukonens uzvarējis Eiropas Komisijas organizētajā eseju konkursā un jau maijā dosies uz Briseli.

 

Reemigrācijas plāns diskriminē vietējos

Negaidīti lielu atsauksmi guvusi Latvijas jauniešu reemigrācijas programma Darbs valsts pārvaldē, kas sola lielas stipendijas tiem, kas atgriezīsies. Ventspilnieki uzskata, ka lietderīgāk būtu novērst cēloņus, nevis sekas, proti, ir jādomā par to, lai jaunieši nebrauktu prom no Latvijas.

 

Meklē no Stikliem aizmukušus jauniešus

Valsts policija lūdz sabiedrības palīdzību četru nepilngadīgu puišu atrašanās vietas noskaidrošanai.

 

Pieaug parādu piedziņas lietu skaits

Arvien vairāk cilvēku parādu dēļ nonāk uz tiesas sola. Pret parādniekiem vēršas gan kredītiestādes, gan arī komunālo pakalpojumu sniedzēji.

 

Vecākiem un bērniem jārūpējas abpusēji

Kāda ventspilniece panākusi, ka viņai nav jāapmaksā pansionāts tēvam, kurš par viņu nekad nav rūpējies.

 

EK kritizē pērn sociālajā jomā paveikto

Vērojams neliels progress – tā Latvijas pērn paveikto vērtē Eiropas Komisija. Asa kritika veltīta sociālajā jomā paveiktajam.

 

Zaudē ticību Latvijas pensiju sistēmai

Teju katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs uzskata, ka viņam pašam jārūpējas par nodrošinājumu vecumdienās – tā noskaidrots pētījumā. Zūd ticība valsts pensiju sistēmai.

Likvidēs Reformu partiju

Šādu lēmumu nepietiekamā biedru skaita dēļ pieņēmusi Reformu partijas valde, un pašlaik norisinās partijas likvidācijas process, norādījis partijas līdzšinējais priekšsēdētājs un Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Viena lustīga padarīšana

Ik mēnesi Ventspils Kultūras centrā rīb zāles grīda, jo tur, lai izvēdinātu galvu pēc darbadienas un izkustinātu nogurušos locekļus, uz jautru sadancošanos sanāk lustīgākie ventspilnieki, kas vienbalsīgi saka: ja kusties, tātad esi dzīvs!

Francijā pēta toleranci

Seši Ventspils 4. vidusskolas audzēkņi un divi pedagogi nesen atgriezušies no Francijas, kur starptautiskā skolu sadraudzības projektā realizēja kopīgas idejas.

VIEDOKLIS

Pēteris Neimanis

portāla “Ventas Balss” žurnālists

Dzīvot šodien

Latvijas iedzīvotāji neuzticas valsts pensiju sistēmai, viņiem nav zināšanu, kā pensija veidojas un kādi varētu būt tās apmēri. Tas kādu izbrīna? Mani personiski ne. Es noteikti esmu ieskaitāms šajā grupā, ar tādu vien atšķirību, ka zinu, kur paskatīties, kāda tad šobrīd būtu mana pensija.

INTERVIJA

Ventspils – kāpēc gan ne?

Jau trīs mēnešus, kopš jaunā gada, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā strādā anestezioloģe reanimatoloģe SINDIJA GRĪNBERGA. Tas nekas, ka šobrīd viņa darbā ir iekšā, kā mēdz teikt, ar visām četrām. Sindija jau nopirkusi divriteni un gaida savu pirmo pavasari un vasaru Ventspilī, lai varētu pilnībā izbaudīt veloceliņus, priecāties par ziedošajām puķēm un jūru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: