Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņās par Ventspils kalnu, kas top lielāks, pavasara sajūtām novadā un pilsētā, sporta un citām aktualitātēm.

AKTUĀLI

 

Pavasara vēsmas Briežu dārzā

Briežu dārzā pavasaris, tāpat kā visā valstī, atnācis par pāris nedēļām agrāk. Mežacūku mammas savos midzeņos jau rūpējas par jauno paaudzi.

 

Tiecas uz augstākām virsotnēm

Ir sākušies vērienīgi darbi, lai šosezon paaugstinātu slēpošanas kalnu Lemberga hūte vēl par sešiem metriem, kas ļaus izveidot garāku nobraucienu.

 

Olimpiādes – veids, kā labāk iemācīties

«Man patīk zināt,» saka Ventspils 1. ģimnāzijas 11.c klases skolēns Emīls Kalugins, kas jūlijā dosies uz Dāniju, lai piedalītos Pasaules Bioloģijas olimpiādē.

Apgūst kaķu skolas gudrības

Teju 400 mazo ventspilnieku pārvērtās par kaķēniem, lai iejustos Herberta Dorbes iemīļotā darba varoņu ādā.

Sudrabotās melodijas – iespēja satikt savējos

Ventspils novada senioru pasākumā Sudrabotās melodijas Puzē šoreiz piedalījās 245 dalībnieki no 24 dažādiem kolektīviem – arī no Sabiles, Stendes, Snēpeles, Valdemārpils un Dundagas.

Sētnieces darbā ieliek dvēseli

Renātai Zaļkalnei, saka pužiņi, esot zaļie pirkstiņi. Sētnieces stādītās puķes vienmēr braši tiecas pretim saulei.

SPORTS

Klāt Baltijas līgas izšķirošās kaujas

Baltijas Basketbola līgas pirmo finālspēli šodien aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā uzņemot pašreizējo čempioni komandu Šiauliai.

Galda hokejisti gūst panākumus

Valmierā notika Latvijas kausa izcīņas galda hokejā pēdējais posms, kurā sekmīgi startēja Jaunrades nama un Ventspils galda hokeja kluba spēlētāji.

Rumbenieks iesoļo pasaules čempionātā

Soļotājs Arnis Rumbenieks veiksmīgi startējis sacensībās Slovākijas pilsētā Dudincē, izpildot pasaules čempionāta normatīvu 50 km distancē.

INTERVIJA

Brīvvalsts robežsarga meitas liktenis

Valsts robežsardzes svinīgajos pasākumos aktīvi piedalās arī Latvijas brīvvalsts robežsargu meitas un dēli. Arī Ventspilī ir pāris robežsargu meitu, tai skaitā HELĒNA ZIEMELE, kura piekrita padalīties ar atmiņām par tēvu un savām mūža gaitām. Dienā, kad intervija tika sagatavota publicēšanai, Helēnas kundze devās viņsaulē. Stāstu publicējam viņas gaišai piemiņai.

 

VIEDOKLIS

 

 

Gundega Mertena,

laikraksta "Ventas Balss" galvenā redaktore

Izliekas par beigtiem

Pirmdien Saeimas trīs komisiju kopsēdē izskatīja Eiropas Komisijas dienesta ziņojumu, kas, maigi izsakoties, bija skarbs attiecībā pret tiem, kas pēdējos gados ir vadījuši valsti. Tajā teikts, ka Latvijā kopumā ir vērojams neliels progress, bet ir jomas, kurās progresa nav.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: