Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņās par Latvijas lielākās rodeļu trases tapšanu, dārgo sīknaudu, studentu militāro apmācību, kā arī kultūras un sporta aktualitātēm.

AKTUĀLI

 

Studentiem grib mācīt kara zinības

Jau nākamgad varētu sākties militārās apmācības studentiem. Ventspils Augstskolā viedokļi ir dažādi.

 

Taps Latvijā lielākā rodeļu trase

Olimpiskais centrs Ventspils uzsācis darbu pie Latvijā modernākās un lielākās rodeļu trases izveides Piedzīvojumu parkā.

 

Rekonstruējot noņemtas atslēgas

Tiltiņu, kas kā galvenais no pilsētas puses pāri Vidumupītei ved Reņķa dārzā, iecienījuši jaunlaulātie. Viņi jaundibinātās ģimenes ciešās saites apliecina ar simbolisku piekaramās atslēgas pievienošanu tiltiņa margām.

Dārgā sīknauda

Ja maciņā vai krājkasītē melnie eiro centi sakrājušies tā vairāk un ir vēlēšanās tos iemainīt pret eiro monētām vai banknotēm, var nākties piedzīvot vilšanos – bankas par šo pakalpojumu lielākoties prasa bargu komisijas maksu.

 

Tirgus kafejnīca atkal atvērta

Ilgu laiku kafejnīcas telpas Pils un Tirgus ielas krustojumā stāvēja tukšas. Taču šonedēļ – par prieku tirgū un citās apkārtnes iestādēs strādājošajiem un tirgus apmeklētājiem – pierastajā vietā atvērta uzņēmuma IK Baltika 7 kafejnīca Venta.

Konfetti un Šokolāde iekaro Prāgu

Divi Jaunrades nama kolektīvi piedalījušies Starptautiskajā m festivālā, kas notika Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Ventspilnieki atgriezušies mājās ar augstākajiem festivāla apbalvojumiem.

 

Paklusēja, atcerējās un pieminēja

Saulē un asajā vējā plīvojot Latvijas karogam ar sēru lenti, Tilta dārzā pieminēja 25. martā izsūtītos.

SPORTS

Baltijas zelta liktenis izšķirsies Šauļos

Pirmajā Baltijas Basketbola līgas finālspēlē minimālu uzvaru ar 70:68 izcīnīja BK Ventspils basketbolisti, tā iegūstot nelielu pārsvaru, taču skaidrs, ka viss izšķirsies atbildes spēlē Šiauliai laukumā.

KULTŪRA

Viesoties Mājā ieteicis Ziedonis

Divu apmaiņas programmas literātu vizīte Ventspilī tuvojas izskaņai. Viņi abi atzīst, ka priecājas par šeit pavadīto laiku, kā arī plāno aprakstīt pieredzēto savos turpmākajos darbos.

Akadēmiskie mūziķi dodas uz Vāciju

Sešas Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēknes piedalīsies starptautiskā mūzikas nedēļā un pieredzējušu mākslinieku vadībā iestudēs skaņdarbus.

VIEDOKLIS

Gundega Mertena,

laikraksta "Ventas Balss" galvenā redaktore

Gribētu būt dižskābardis

Katrā valstī ir atšķirīgas tradīcijas, ieražas, kultūra, tai skaitā kapu kultūra.

Latvijā aizgājēju piemiņa tikusi allaž godāta. Ziedonis savulaik teica, ka kapsētas vairāk stāsta par dzīvajiem nekā mirušajiem. Taisnība. Bet arī kultūras trūkums ir sava veida kultūras atspoguļojums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: