Lai pārliecinātos, kā tiek pildīti zaļā publiskā iepirkuma pamatprincipi pārtikas produktu piegāžu un ēdināšanas pakalpojumu pārtikas iepirkumos, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori, sadarbojoties ar pašvaldībām, izlases veidā uzsāk pastiprinātas pārbaudes pārtikai, kas tiek piegādāta izglītības iestādēm un izmantota ēdienu gatavošanai.

PVD pārliecināsies, vai ēdināšanas uzņēmumi ēdienu gatavošanai izmanto produktus, kas atbilst nacionālās pārtikas vai bioloģiskās lauksaimniecības shēmas prasībām. Pašvaldības par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu izglītības iestādēs organizē iepirkuma konkursus, kuros pretendenti sniedz informāciju par ēdienu gatavošanai izmantotajiem pārtikas produktiem. Nacionālās pārtikas shēmas un bioloģiskās lauksaimniecības shēmas pārtikai tiek dota priekšroka, vērtējot iepirkuma piedāvājumus, un tiek piešķirti papildu punkti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: