Šonedēļ, no 9. – 13. februārim, daudzās Ventspils skolās notiek projektu nedēļa. Ventspils Digitālais centrs ir iesaistījies projektu nedēļas norisē un piedāvā skolām sadarboties, lai palīdzētu skolēniem attīstīt datorprasmju iemaņu izmantošanu mācībās. Projekts guvis lielu skolu atsaucību, jo kopumā šīs nedēļas ietvaros jaunas iemaņas apgūs vairāk kā 100 skolēnu no 1. ģimnāzijas, 2. , 4. un 6. vidusskolas.

Ventspils Digitālais centrs skolēniem piedāvā realizēt video projektu skolas izvēlētās tēmas ietvaros un apgūt video uzņemšanu ar mobilām iekārtām (mobiliem telefoniem, planšetdatoriem), video scenāriju veidošanu, failu glabāšanu virtuālajā datu krātuvē One Drive, kā arī video apstrādi un montāžu programmā Movie Maker un video publicēšanu YouTube kanālā.

Projekta norise sastāv no vairākiem posmiem. Pirmajā dienā skolēni Ventspils Digitālajā centrā apgūs video fimēšanas pamatus, scenāriju veidošanu un datu apmaiņas iespējas, pēc tam skolēni veiks praktisko darbu skolā vai pilsētvidē, filmējot videomateriālu. Noslēgumā skolēni vēlreiz atgriezīsies Ventspils Digitālajā centrā, lai mācītos, kā apstrādāt un montēt uzņemto video materiālu un augšupielādēt gatavo darbu YouTube kanālā. Pēc projektu nedēļas visus skolēnu darbus varēs apskatīt Digitālā centra YouTube kanālā.

Projektu nedēļa skolās notiek dažādos laikos. No 16. – 20. februārim Ventspils Digitālajā centrā projektu nedēļas ietvaros viesosies 2. pamatskolas skolēni, bet no 7. – 9. aprīlim – Ventspils Vakara vidusskolas skolēni.

Šādu datorprasmju apgūšana, mācot bērniem datorus izmantot ne tikai spēlēm, bet arī izziņai un mācību procesā, piemēram, mācot datorprasmju pamatus, datorizētu ar mācību procesu saistītu video materiālu uzņemšanu un apstrādi vai programmēšanas prasmes jau no 1. klases vispārējā izglītībā, ir viens no Ventspils informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares attīstības stratēģijas virzieniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: