Piektdien Ventspils pilsētas dome nolēma noteikt vidi degradējošas un cilvēku drošību apdraudošas būves statusu ēkai Baznīcas ielā 2, 27 ēkām Talsu ielā 200, ēkai Skolas ielā 6 un ēkai P.Stradiņa ielā 7.

Ventspils pilsētas dome aktīvi risina jautājumus par Ventspils pilsētā esošo nekustamo īpašumu sakārtošanu un uzturēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tādēļ, lai nodrošinātu Ventspils pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem drošu un sakārtotu pilsētvidi.

Administratīvajai ēkai Baznīcas ielā 2 bojāts jumta segums un konstrukcijas tādējādi ēkas konstrukcijas pakļautas atmosfēras iedarbībai un ēka paātrināti zaudē noturību. Jumta plaknei, kas vērsta pret Kuldīgas ielu, nav jumta seguma. Ēkas fasādē novērojamas plaisas. Ēkas fasādes apmetums ir izdrupis un tā fragmenti var atdalīties, apdraudot sabiedrisko drošību. Ēkas šī brīža stāvoklis ir neapmierinošs un tā vizuāli bojā Ventspils pilsētvides ainavu.

Savukārt vairākas ēkas Talsu ielā 200 daļēji vai pilnīgi sagruvušas, pārējām ēkām izlauzti logi un durvis, to ārsienas apsūbējušas, ieplaisājušas, un vietām no tām atdalās ķieģeļi, jumta segums apaudzis ar zālaugiem. Ēkās brīvi var iekļūt nepiederošas personas.

Administratīvās ēkas Skolas ielā 6 fasādē izveidojušās plaisas un tās fragmenti var atdalīties. Ēkai bojāts jumts, tādējādi ēkas konstrukcijas pakļautas atmosfēras iedarbībai un ēka paātrināti zaudē noturību. Ēka robežojas ar Skolas ielas ietvi, tādējādi atdalījušies fasādes fragmenti var radīt apdraudējumu sabiedriskajai drošībai. Administratīvās ēkas logu un durvju ailes nav aizdarītas, ieturot vienotu stilu. Ēkas šī brīža stāvoklis ir neapmierinošs un tā vizuāli bojā Ventspils pilsētvides ainavu.

Betēkai P.Stradiņa ielā 7 bojāta vējkaste – no tās atdalījušies apdares elementi, vietām daļēji atdalījušies apdares elementi turpina brīvi karāties, tādējādi radot draudus garāmgājējiem, ieejas mezgla nojumes vējkastei nav saglabājušies apdares elementi, otrā stāva līmenī izdauzīti logi, ēkas jumts apaudzis ar zālaugiem, bojātas notekūdens caurules, kā rezultātā lietus ūdens pastiprināti bojā ēkas fasādi.

Vienlaikus ar vidi degradējošas un cilvēku drošību apdraudošas būves statusa noteikšanu visām šīm ēkām tiek piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis 3 procentu apmērā no augstākās kadastrālās vērtības (būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības).

Foto: Google Street View 2013

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: