„Komunālā pārvalde” apkopojot pagājušā gada statistiskas datus par dažādu sabiedrisko pakalpojumu izmantojumu, ir patīkami iepriecināta par aptuveni 10% pieaugumu automātisko tualešu apmeklētībā. Tas liecina ne vien par estētisko vērtību nozīmīgumu cilvēkiem, bet arī par pilsētas un tās parku, pludmales un citu sabiedrisko vietu un tūrisma objektu apmeklētības palielināšanos.

Kopā Ventspilī ir deviņas automātiskās tualetes, no kurām pati pirmā uzstādīta 2007. gadā. Kvalitatīvās un augsta komforta līmeņa tualetes Ventspilī atrodas Jūrmalas parkā, bānīša gala stacijā „Kalns”, pie Ventspils pludmales galvenās ieejas, promenādē, Reņķa dārzā, Dzirnavu laukumā, Pārventas bērnu pilsētiņā, stāvlaukumā pie Dienvidu mola un Loču ielā pie pludmales akvaparka.

Ventspils automātiskās tualetes ir pieejamas visu diennakti, un tajās ir pieejams ūdens un šķidrās ziepes, spogulis, drēbju pakaramais un vienmēr pietiekamā daudzumā tualetes papīrs. Tualetes pēc to lietošanas veic pašattīrīšanos.

Pērnā gada kopējais tualešu apmeklējums ir 46 559 reizes, kas pārsniedz 2013. gada datus, kuri bija līdz šim labākie rādītāji. Visvairāk - 9393 reižu, 2014. gadā ir apmeklēta automātiskā tualete Ostas ielas promenādē, tai seko labierīcības Dzirnavu laukumā ar 8765 reižu apmeklētību un Ventspils pludmales tualete ar 6000 apmeklējuma reizēm.

P/i „Komunālā pārvalde” direktors Andris Kausenieks: „Šie rādītāji atspēko to dažu iedzīvotāju izteiktos viedokļus interneta vidē, kuros skeptiski izsakās par tualešu nepieciešamību. Protams, tualešu uzturēšanas izmaksas ir lielākas nekā no to apmeklējumiem saņemtā samaksa, taču kvalitatīvas un cilvēkiem pieejamas tualetes ir pilsētas prestiža, pašcieņas, attīstības un iedzīvotāju un viesu labklājības rādītājs.”

Apmeklējuma palielināšanās, iespējams, saistīta arī ar demokrātisko cenu par apmeklējuma reizi, kas, ieviešot jauno eiro valūtu, samazināta. Ja iepriekš viena apmeklējuma reize maksāja 0,28 eiro (0,20 Ls), tad pašlaik – 0,20 eiro. Pēc šāda principa samazināta cena arī tālskatim, kas atrodas skatu tornī pie dienvidu mola, kā arī barjerai pie pludmales akvaparka, kas ierobežo slodzi uz kāpu zonu un kā cena samazināta no 1,42 eiro (1 Ls) uz 1 eiro.

Runājot par minēto barjeru, tās izmantošanas reižu skaits palielinājies pat par 45% jeb par 770 reizēm. Var secināt, ka arvien vairāk tiek iecīnīta Ventspils pludmales sērfotāju zona.

 „Komunālā pārvalde” atgādina un aicina: ja iedzīvotāji konstatē tualešu tehniskus bojājumus vai ir aculiecinieki to tīšai bojāšanai, par to nekavējoties informēt. Vislabāk un operatīvāk - zvanot dežurantam pa tālruni, kas norādīts uz tualetēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: