Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Užavas alus iekaro Krievijas tirgu

Neskatoties uz Krievijas rubļa vērtības dramatisko kritumu un faktu, ka daudzi Latvijas uzņēmēji samazinājuši eksporta apjomu uz lielvalsti, Užavas alus darītava kāpina eksporta apjomu uz Krieviju.

Viedokļi par jauno kārtību dalās

Pagājušajā nedēļā kultūras baudītāji pirmoreiz iepazina jauno biļešu tirdzniecības praksi; šobrīd tā tiek vērtēta atšķirīgi.

2.lpp. Viedoklis: «Elementāri, Vatson! », laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Kādu vakaru pastaiga ar suni pa pilsētas centru uzjundīja atmiņas par manu pirmo došanos uz Rietumiem. Kad salīdzinoši nesen bija atvēries dzelzs priekškars un mēs varējām brīvi (toreiz gan vēl ar uzaicinājuma vēstuli) ceļot, mans pirmais lidojums 90.to gadu vidū bija uz Londonu.»

3.lpp.

Piecūko ceļmalas un īpašumus

Gadi mainās, bet tikumi – ne. Arī šogad cilvēki konstatējuši, ka ceļmalās vai viņiem piederošās teritorijās kāds izgāzis kravu ar atkritumiem vai būvgružiem.

Godina miljonārus un labākos vadītājus

Ventspils reisā pieaug autobusu vadītāju miljonāru skaits. Šo titulu izpelnās vadītājs, kas, sēžot pie autobusa stūres, pievarējis 1000 kilometru.

Telefona vadu aizvāca, antenu salaboja

Problēmu, kurā bija iesaistīts uzņēmums Lattelecom un kas traucēja mierīgi dzīvot kādai ventspilnieku ģimenei trīs nedēļas, pēc Ventas Balss iesaistīšanās varēja atrisināt vienas dienas laikā.

 

4.lpp.

Sasilda, pabaro un izmaksā ceļu

Kāds ventspilnieks Ziemassvētkos nesavtīgi palīdzējis nelaimē nokļuvušam ārzemju latvietim. Vācijas latvieši viņu virza apbalvošanai.

Degvielas cenas kritums neko nemaina

Ir samazinājusies degvielas cena, tādēļ ventspilnieki interesējas, vai tas ļaus samazināt arī sabiedriskā transporta biļešu cenas Ventspilī.

5.lpp.

Pēdējais vārds – dzīvokļu īpašniekiem

Gandrīz katrā daudzdzīvokļu mājā ir daži aktīvi iedzīvotāji, kuri cītīgi uzrauga nama pārvaldniekadarbību. Nesen tādu kontroli piedzīvojis arī Sarkanmuižas dambja 6 pārvaldnieks.

Strādājošie priecājas, uzņēmēji raud

Šogad notikušas izmaiņas nodokļu jomā, kas palielinās ienākumus iedzīvotājiem un izdevumus darba devējiem, kā arī samazinās ieņēmumus pašvaldību budžetos.

Basketbola dāmas demonstrē saliedētību

Basketbola kluba Ventspils sieviešu komandas foto kļuvis par populārāko konkursā, ko pagājušā gada nogalē izsludināja Jaunās sieviešu basketbola līgas organizatori.

6.lpp. Kultūra. Latviešu dejās saskata mistiku

Trīs apmaiņas studenti pagājušā gada nogalē nolēma labāk iepazīt latviešu kultūru un spēra drosmīgu soli, sākot savas gaitas latviešu tautas deju kolektīvos.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1934. gads. Rudens un ziema

Svarīgākie notikumi: divas no trim Ventspils avīzēm pārtrauc iznākšanu; ostā legāli uzturas kontrabandistu kuģis; telefona kabeli uz Gotlandi nebūvēs; Ventspils Avīze publicē Ačuka humoresku; uzsāk darbu pirmais zivju automobilis; zvejnieks no jūras izzvejo mežacūku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: