Meteorologi šonedēļ prognozē nepastāvīgus laika apstākļus, bet nedēļas nogalē atkal ir gaidāma vētra, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vēl šodien no rīta saglabāsies brāzmains ziemeļu puses vējš, kas dienas otrajā pusē pamazām pierims. Ir gaidāmi nokrišņi slapja sniega un sniega veidā, dažviet vēl putinās un saglabāsies apledojums, kā arī slapja sniega nogulums.

Otrdienas naktī virs Latvijas pastiprināsies anticiklons, kas nozīmē, ka mākoņu daudzums samazināsies, mitēsies nokrišņi, bet ar ziemeļu vēju ieplūdīs aukstāks gaiss. Gaisa temperatūra gan naktī, gan arī dienā gaidāma mīnus 5, mīnus 10 grādu robežās, bet austrumos tā būs vēl zemāka - mīnus 11, mīnus 15 grādi.

Nedēļas otrajā pusē un brīvdienās pāri Latvijai virzīsies zema spiediena ieplakas, nesot jaunas nokrišņu zonas. Tiek prognozēta arī rietumu vēja pastiprināšanās, kas svētdien var sasniegt arī vētras spēku. Līdz ar rietumu vēju Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas - dienas laikā gaisa temperatūra nebūs zemāka par plus 1, plus 6 grādiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: