19. decembrī plkst. 13:00 Ventspils pilsētas domes sēdes laikā trijiem skolotājiem – Ventspils 1. ģimnāzijas ķīmijas skolotājai Vitai Bērzlejai, Ventspils 2. vidusskolas matemātikas skolotājai Valentīnai Juščenko un Ventspils 6. vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotājai Inetai Dejus - tiks svinīgi pasniegtas Pedagoģiskā darba inovācijas fonda apliecības un balvas par nosaukuma “Gada skolotājs” iegūšanu.

Kopš 1998 . gada nominācijā “Gada skolotājs” ir prēmēti 38 skolotāji .

Ventspils 1. ģimnāzijas ķīmijas skolotāja Vita Bērzleja dzimusi Ventspilī, 1. ģimnāzijā strādā kopš 2009. gada (pirms tam strādājusi Ventspils 5. vidusskolā). No 2013. gada vada pilsētas ķīmijas skolotāju metodisko apvienību, sniedzot metodisko palīdzību kolēģiem jaunu prasmju apguvē.

Vita Bērzleja ir Jauno Ķīmiķu skolas (JĶS) darbības iniciatore Ventspilī un divu gadu garumā koordinē JĶS, sadarbojoties ar LU Ķīmijas fakultātes mācībspēkiem. JĶS nodarbībās piedalās skolēni no visām vidusskolām, mērķtiecīgi un efektīvi attīstot praktiskās iemaņas ķīmijā.

 2014.gads pedagoģei bijis īpaši ražīgs. Ar metodisko materiālu “Spēle kā mācību metode “ V. Bērzleja piedalījās dabaszinātņu un matemātikas skolotāju konferencē “Dabaszinātnes un matemātika skolā- efektīvi un radoši” Rīgā, kā arī piedalījās un prezentēja ķīmijas mācīšanas- mācīšanās procesu Baltijas valstu ķīmijas skolotāju konferencē Tartu.

Sadarbībā ar Latvijas ķīmijas skolotāju asociāciju Vita Bērzleja organizēja Ventspilī atklāto ķīmijas olimpiādi Talsu un Ventspils skolēniem.

Skolotāja ir vadījusi atklātās stundas Ventspils un Latvijas skolotājiem Latvijas Universitātes pētnieku īstenotā projekta “Pedagogu darba efektivitātes paaugstināšana Ventspils vispārizglītojošajās skolās” ietvaros.

Vita Bērzleja ir ieguldījusi lielu darbu skolēnu sagatavošanā olimpiādēm un zinātniski pētniecisko darbu (ZPD) lasījumiem. Kurzemes reģiona 5. ZPD konferencē Liepājā divi viņas audzēkņi ieguva atzinību.

V. Bērzleja ir dalījusies pieredzē ar kolēģiem “Ideju terminālī” un augusta metodisko dienu ietvaros.

Skolotāja ieguvusi Valsts izglītības satura centra ārštata metodiķa statusu par piedalīšanos izglītības satura pilnveidē, kā arī saņēmusi balvu no A/S “Grindeks” kā pateicību par veiksmīgu un regulāru topošo ķīmijas studentu sagatavošanu.

Savukārt, 2. vidusskolas matemātikas skolotāja Valentīna Juščenko dzimusi Daugavpilī, strādā Ventspils 2. vidusskolā kopš 1980. gada. Četrpadsmit gadu garumā mērķtiecīgi un radoši skolotāja ir vadījusi eksakto mācību priekšmetu metodisko komisiju skolā. Skolotāja ir piedalījusies ESF projektā “Atbalsts vispārējās izglītības pedagogu nodrošināšanai prioritārajos mācību priekšmetos“, kura ietvaros izstrādājusi tematiskās prezentācijas un skolēnu darba lapas, ko labprāt izmanto arī citi pedagogi. Skolotājas atklāto stunda projekta ietvaros filmēja Latvijas televīzija kā labās prakses piemēru. V. Juščenko ir raksturīga radoša pieeja stundu organizēšanai. Kopā ar citiem pedagogiem viņa ir vadījusi vairākas integrētās stundās: matemātika- vizuālā māksla, matemātika- psiholoģija u.c.

Skolotāja lielu vērību velta individuālajam darbam ar skolēniem, prasmīgi attīstot talantīgo skolēnu radošās spējas un veiksmīgi palīdzot izpausties skolēniem ar mācīšanās grūtībām. Trīs gadus pēc kārtas viņas audzēkņi iegūst godalgotas vietas valsts un republikas matemātikas un Latvijas atklātajās matemātikas olimpiādēs.

V. Jušcenko ir dalījusies pieredzē ar kolēģiem metodiskajā konferencē “Ideju terminālis” un augusta metodisko dienu ietvaros, piedalījusies dabaszinātņu un matemātikas skolotāju konferencē “Dabaszinātnes un matemātika skolā- efektīvi un radoši” Rīgā.

Klasēs, kurās skolotāja pasniedz matemātiku, 2013./2014. mācību gadā bija augsts sekmības līmenis.

2013. gadā skolotāja tika apbalvota ar Ventspils pilsētas domes Atzinības rakstu par ieguldījumu audzēkņu izglītošanā, viņu spēju un prasmju attīstīšanā.

  

Saldū dzimusī Ventspils 6. vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Ineta Dejus strādā šajā izglītības iestādē kopš 1984. gada. I. Dejus mērķtiecīgi un pārdomāti vada pilsētas skolu latviešu valodas un literatūras (mazākumtautību izglītības programmu) skolotāju metodiskās apvienības darbu, rūpējoties gan par kolēģu tālākizglītību un organizējot semināru un kursu nodarbības, gan par pieredzes apmaiņu. 2014. gada aprīlī skolotāja vadīja pieredzes apmaiņas semināru kolēģiem no Jūrmalas skolām. Sistemātiski un pilnvērtīgi skolotāja veic arī skolas valodu metodiskās komisijas vadītājas darbu, pievēršot uzmanību skolotāju tematiskajām nodarbībām.

2014.gadā skolotājas audzēkņiem ir labi rezultāti gan centralizētajos eksāmenos, gan skolas un pilsētas olimpiādēs un konkursos. Pēc Draudzīgā aicinājuma skolu reitinga skolotājas I. Dejus audzēkņi ieņem 8. vietu (mazākumtautību skolēnu grupā).

Skolotāja vada zinātniski pētniecisko darbu 10. un 11. klašu skolēniem. Viņas audzēknes ar lasījumiem piedalījās pilsētas ZPD konferencē.

I. Dejus ir dalījusies pieredzē ar kolēģiem “Ideju terminālī” un vadījusi radošo darbnīcu augusta metodisko dienu ietvaros.

Skolotāja ir vadījusi arī atklātās stundas Ventspils skolotājiem Latvijas Universitātes pētnieku īstenotā projekta “Pedagogu darba efektivitātes paaugstināšana Ventspils vispārizglītojošajās skolās” ietvaros.

Šajā mācību gadā skolotājas I. Dejus septiņi 9. klašu beidzēji mazākumtautības programmā ir veiksmīgi iekļāvušies latviešu plūsmas 10.klasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: