26. novembrī Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā tika atklāta Ūdens dzemdību zāle. Pateicoties Ventspils pilsētas domes finansiālam atbalstam šajā zālē veikts remonts un iegādāta vanna, kuru topošās māmiņas varēs izmantot relaksējošām procedūrām, kā arī ūdens dzemdībām.

Pasākumu papildināja Ventspils Mākslas skolas audzēkņu veidotā sienas gleznojuma atklāšana.

Apskati foto!

Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā ir četras dzemdību zāles, viena no tām tagad būs aprīkota ar vannu, kuru topošās māmiņas varēs izmantot relaksējošām ūdens procedūrām, kas palīdz noņemt spriedzi un mazina sāpes. Pēc grūtnieces vēlēšanās, noslēdzot līgumu ar kādu no apmācītajām vecmātēm, šajā vannā iespējamas arī ūdens dzemdības. Šāda veida līgumdzemdības Ventspils slimnīcā veic trīs vecmātes - Aija Ziemele, Diana Zaļepska un Baiba Mincenberga.

Savā uzrunā Ziemeļkurzemes Reģionālās slimnīcas galvenais ārsts Dainis Gīlis uzsvēra, ka, neskaties uz to, ka mūsdienās tehnoloģijām medicīnā ir liela nozīme, svarīgākais ir personāls, un Ventspils slimnīcā strādā augsta līmeņa savas jomas profesionāļi. Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļa, ņemot vērā dzemdību skaita pieaugumu, turpina attīstīties un strādāt pie jaunām idejām, kas ļautu piedāvāt pakalpojumus arvien labākā kvalitātē.

Svinīgajā ūdens dzemdību zāles pasākumā atklāja ne tikai vannu, bet arī īpaši šim gadījumam apgleznotu sienu. Ideja par šīs dzemdību zāles interjera papildināšanu ar sienas gleznojumu pieder Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas bloka vadītājam Sergejam Gurjanovam, kurš vēlējās, lai topošās māmiņas šajā telpā justos pēc iespējas komfortablāk. Ventspils slimnīcas aicinājumam atsaucās Ventspils Mākslas skolas audzēkņi, kas piedāvāja savas skices un idejas. No iesūtītajiem darbiem uzvarēja Aleksandras Ļifenko skiču projekts ar ūdens burbuļiem, kas veido taureni un ziedu.

Atklāšanas pasākumā Ventspils slimnīca sumināja jauno mākslinieci Aleksandru, viņas skolotāju Evu Kaufmani-Lauss, kā arī pārējās Mākslas skolas audzēknes, kas piedalījās sienas gleznojuma tapšanā – Samantu Bērziņu, Karinu Histjajevu, Jevgēņiju Bondarenko, Milēnu Emīliju Seržanti un Belindu Noviku. Sienas gleznojuma autori tika iemūžināti kopbildē, un ierāmēto foto kopā ar autoru vārdiem novietos pie sienas līdzās gleznojumam.

Ūdens dzemdību zāles remonts un jaunā vanna iegādāta, pateicoties Ventspils pilsētas domes finansējumam 13 075 eiro apmērā - par 4462 eiro iegādāta jaunā ūdens dzemdību un relaksācijas vanna un par 8613 eiro veikts zāles remonts.

Dzemdības jaunajā Ūdens dzemdību zālē sāks pieņemt no 1. decembra.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: